Neizvesna budućnost Budućnosti

Oslobođena „dečjih bolesti“ Budućnost je u prvenstvo ušla kao iskusni klub koji je sastavio odličnu ekipu, predvodjenu iskusnim trenerskim vukom, od koje bi zazirali i neki srpskoligaši. Rezultati pripremnih utakmica su govorili da bi se možda Orašani mogli umešali u borbu i za sam vrh. Zbog nedostatka finansijskih sredstava igrački kadar nije mogao biti kompletiran na željeni način pa je početna euforija polako splašnjavala.

Trener Dragan Nikolić na pojedinim utakmicma nije mogao da računa ni na tri rezervna fudbalera ali zahvaljujući taktičkim postavkama i spremnosti igrača da se na terenu žrtvuju i daju sve od sebe , disciplini i spremnosti da dosledno sprovedu zamisao jednog od najboljih taktičara na ovim prostorima, Orašani su ako se ne računa zadnja utakmica protiv Vlasine, napravili odličan rezultat obzirom na okolnosti koje su pratile ekipu. Sedmo, odnosno šesto mesto, ako se ne računa derbi na Rosulji, uz učinak 6 pobeda, odnosno 4 poraza uz pet remija je dobar bilns za jednog stabilnog zonaša. Ekipu su činili mahom iskusni igrači, neki i preiskusni, ali i par mladih momaka od kojih je Mihajlo Stojanović pokazao da se radi o vrednom talentu koji uz dobar rad može napraviti zavidnu karijeru.

Postoji mnogo priča o budućnosti ekipe Budućnosti ali najglasnije su one da se većina prvotimaca zimus seli na Rosulju kako bi se Vlasina spasla ispadanja jer je „Krizni štab“ procenio da sadašnja ekipa Rosuljaca ima male šanse da se izbori za opstanak. U slučaju da se ostvare katastrofična predviđanja nije na odmet podsetiti ko je sve branio boje zonaša iz Orašja : Aca Stojiljković, Mihajlo Stojanović, Bogoljub Stanković, Nemanja Stojanović, Milan Todorović, Stefan Janković, Strahinja Milošević, Miljan Milenković, Ivan Stojanović, Bojan Mitrović, Miloš Milić, Bojan Milošević, Nebojša Marković, Nikola Stojanović, Velimir Zdravković, Ivan Dimitrijević, Dragan Stojanović. Treneru Draganu Nikoliću je asistirao Ivan Dimitrijević. Veliko je pitanje koliko i koji igrači iz ovog tima će ostati u Orašju posle zimske pauze.

Treba istaći da i pored činjenice da su raspolagali skromnim finansijskim sredstvima, klub je polusezonu završio bez dugova sa izmirenim obavezama prema igračima i trenerima.

Zonaš iz Orašja je jedini fudbalski klub sa teritorije OFS Vlasotinca koji je rezultatima opravdao očekivanja a nije mali broj i onih koji misle da ih je nadmašio.

 

Objavljeno: 07.12.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca