Nema mira na „južnoj pruzi“ – Privremene mere u FSJO

Mnogo je u poslednje vreme problema na železničkoj južnoj pruzi. Na hiljade migranata iz Sirije prosto opsedaju srpsku železnicu na jugu Srbije. Međutim, ništa nije bolja situacija ni na fudbalskoj „južnoj pruzi“, tačnije u Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga.

Pokušaj da se, pre desetak dana, u prisustvu predstavnika FSRIS u Leskovcu održi Sednica Skupštine FSJO nije urodila plodom. Dve dijametralno sukobljene strane nisu uspele , čak, ni da usvoje dnevni red i sednica je prekinuta, pre nego što je, praktično, i počela. To je bio osnovni razlog da pre nekoliko dana organi FSRIS donesu odluku o uvođenju privremenih mera u FSJO. Međutim, u pojedinim medijama pojavila se informacija, da privremene mere nisu uvedene.

– Nema nikakvih mistifikacija, što se tiče uvođenja privremenih mera u Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga. One su, nažalost, pre nekoliko dana uvedene i posledica su velikih neslaganja u ovom savezu koje traju već dosta dugo što nije u interesu fudbalskog sporta a naročito klubova koji tamo bitišu. Naša je obaveza da sve učinimo kako bi se situacija u ovom savezu primirila i učinićemo sve da se stvori pravi pravni i sportski ambijent u rukovođenju ovog saveza, a to je u okviru važećeg statuta FSS, FSRIS i FSJO – decidan je Dragan Denčić, sa kojim smo danas razgovarali, a koji će rukovoditi privremenim organom.

Koji će biti vaši prvi koraci u radu vašeg organa?
– Moramo da radimo, brzo i efikasno. Nema odlaganja, jer vreme nam nije saveznik. Već u ponedeljak razgovaraćemo sa Slavišom Stojanovićem, koji je bio na čelu FSJO, a imaćemo i zajednički sastanak u Lebanu sa predsednikom GFS Leskovac, Aleksandrom Petkovićem, predsednikom OFS Lebane Predragom Cvetkovićem i predsednikom FSO Vlasotince Vlastimirom Stamenkovićem. U planu je da se, tokom nedelje koja je pred nama, održi Konferencija klubova Jablaničke okružne lige i Međuopštinske lige. Želja nam je da čujemo i glas klubova, do kojeg nam je veoma stalo.

Da li verujete u uspeh vašeg organa koji će rukovoditi FSJO ?
– Nadam se da ćemo zajedničkim snagama sa svim onima kojima je fudbal na srcu prevazići ovu ne baš prijatnu priču za fudbal – optimista je Dragan Denčić iskusni fudbalski radnik iz Pirota.

Pokušala je, zimus na sastanku sukobljenih strana u Leskovcu, i delegacija FSRIS, na čelu sa predesdnikom FSRIS Goranom Milanovićem i, tada, nesumljivo najvećim autoritetom pokojnim Bogoljubom Stepanovićem da smiri napetost i podele u FSJO. I dok se primirje potpisivalo na stolu, pojedinci su, uveliko već, mačevima mahali ispod stola, upravo, onako kako je Miroslav Krleža pisao. I doterali su ga dotle, da su privremene mere bile jedina opcija za ozdravljenje fudbala u Jablaničkom okrugu.

Određen privremeni organ – Denčić na čelu.
Ne baš zahvalan zadatak, da se stvari dovedu u FSJO imaće trojica fudbalskih radnika sa juga Srbije. Na čelu privremenog organa je Piroćanac Dragan Denčić, a društvo će mu praviti Tomislav Ilić iz Niša i Dejan Ivanović iz Vranja.

 

Objavljeno: 16.08.2015 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca