Neverne bebe oduševile publiku u Vlasotincu

Kulturna, turistička i privredna manifestacija Vinski bal i ove godine počela je defileom učesnika od zgrade opštine do vinskog stadiona pored reke Vlasine. Mnogobrojni posetioci uživali su u programu koji je priredio organizator. Prisutnima su se najpre predstavile vinogradarske vile, zatim su se ređali nastupi folklornih ansambala i članova plesnog kluba „Fantasy“. Najinteresantniji je bio nastup najmlađih učesnika – polaznika Predškolske ustanove „Milka Dimanić“, čiji je nastup nagrađen burnim aplauzom. Na štandovima vlasotinačkih vinara zainteresovani su mogli da degustiraju vino, a vlasotinačke domaćice nudile su jela spremljena na tradicionalni način.Udruženja ribolovaca, planinara i lovaca organizovala su Vlasinski kotlić, druženje uz zajedničko spremanje riblje čorbe, divljači i gulaša pored reke u Maričkino.

„Ova kulturna, turistička i privredna manifestacija je veoma značajna za razvoj vlasotinačkog vinogradarstva i oživljenja našeg vinogorja. Želimo time da podstaknemo vinare i vinogradare jer je nekada vinogradarstvo i vinarstvo bilo osnovno zanimanje ljudi sa ovog područja i predstavljalo osnovu njihove egzistencije. Novina ovogodišnjeg 31. Vinskog bala je organizovanje Međunarodnog salona „Vina juga“, na kojem će učestvovati 20-tak najpoznatijih vinarija iz zemlje i inostranstva. Salon vina omogućiće našim proizvođačima da sa njima razmene svoja iskustva – rekao je Zoran Todorović, predsednik opštine.


Sjajnim koncertom grupe Neverne bebe, sinoć je završen prvi dan Vinskog bala u Vlasotincu. Neverovatna energija, odlična svirka i jos bolji pevački svojac Tijana – Jelena. Neverne bebe su nesebično podelile svoje emocije sa publikom ali im i ona nije ostala dužna. Smenjivale su se suze i osmesi na licima oduševljenih fanova svih starosnih doba.

-Veoma dobar i kvalitetan nastup – komentarisala je publika koja je pevala sa bendom. Članovi grupe napravili su i selfi sa publikom.Najvažniji događaj drugog, završnog dana manifestacije, je 1.Međunarodni salon Vina juga koji počinje danas u 13 sati. Sat vremena ranije plivaće se za vinski krst u Vlasini, a završno veče i proglašenje pobednika počinje u 21h na velikoj letnjoj pozornici. Nakon toga publiku će zabavljati Marinko Rokvić.


 

Objavljeno: 27.08.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca