Drustvo » Nezvanični rezultati izbora za članove saveta mesnih zajednica

Nezvanični rezultati izbora za članove saveta mesnih zajednica

Prema nezvaničnim rezultatima Opštinske izborne komisije u Vlasotincu, lista koalicije Srpska napredna stranka – Nova Srbija osvojila je 66 od 101 mandata u devet mesnih zajednica u kojima su se danas održali izbori za članove saveta. Koalicija SPS-JS osvojila je 23, Grupe građana 11 i SRS jedan mandat.

U sedam od devet mesnih zajednica – Centar, Rosulja, Stajkovce, Konopnica, Batulovce, Ladovica i Boljare – lista SNS i Nove Srbije osvojila je apsolutnu većinu. U Orašju su pobedu odneli socijalisti, sa šest od devet osvojenih mandata, a u Šišavi je najviše mandata osvojila Grupa građana Zajedno za Šišavu – pet od 11 mandata. Izlaznost je bila 26,8%, a današnji izbori protekli su bez problema, kažu u OIK-u Vlasotince. Inače, danas su građani birali članove saveta u devet od 50 mesnih zajednica u kojima je upisano više od 500 birača.

U 41 mesnoj zajednici, u kojoj je broj upisanih birača ispod 500, izbori se održavaju na javnim zborovima. Zborovi su, do sada, odžani u 29 mesnih zajednica, što sa današnjih devet čini 38. U dvema mesnim zajednicama nije bilo kvoruma i zborovi će biti ponovljeni, a u preostalih 10 mesnih zajednica zborovi će biti zakazani narednih dana.

 

Objavljeno: 31.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca