Novčane nagrade za najbolje studente, učenike i mlade talente

Najboljim učenicima, studentima i mladim talentima vlasotinačke opštine predsednik Bratislav Petrović uručio je rešenja o dodeli jednokratnih novčanih nagrada. Na konkurs su se ove godine javila 64 kandidata, a 54 su ispunila uslove.

-Studenti, njih 36, nagrađeno je sa po 30.000 dinara, jedanaestoro mladih talenata i dvoje učenika generacije srednjih škola nagrađeno je sa po 20.000 dinara, a petoro učenika generacije osnovnih škola sa po 10.000 dinara – rezimirala je predsednik komisije Ivana Stanojević.

Ona je konstatovala da je Vlasotince pravi rasadnik mladih, uspešnih i talentovanih ljudi, a u prilog tome govori i činjenica da se broj prijavljenih kandidata iz godine u godinu povećava. Predsednik opštine Bratislav Petrović poručio je nagrađenima da su znanje i talenat bogatstvo koje će im omogućiti bolju startnu poziciju na tržištu rada.

-Male sredine, poput naše, često su „tesne“ za ambicije naše dece, ali verujem da će mnogi od njih svoje mesto ipak naći i u svom rodnom gradu, kad završe školovanje. Sa mesta predsednika opštine, ja mogu da im poručim da se rukovodstvo lokalne samouprave trudi da stvara uslove u kojima će oni pronaći sebi mesto ovde. Ono što je sigurno to je da se trud i rad uvek isplate, možda ne istog trenutka kad bismo to želeli, ali znanje vam niko ne može oduzeti – rekao je Petrović.

 

Objavljeno: 24.06.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca