Novi most u Konopnici otvoren za saobraćaj

Meštani Konopnice mogu od danas da koriste novi most preko Vlasine, čija je izgradnja počela pre šest meseci, a završena, kako je i planirano, do kraja 2018.godine.

Objekat čija je dužina 71 metar, a širina kolovoza šest metara, ima sa obe strane pešačke staze širine od po jedan metar. Izgrađen je sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u iznosu od nepunih 118 miliona dinara.

Osim mosta, urađene su pristupne saobraćajnice, uređeno korito reke po 25 metara uzvodno i nizvodno od mosta i konopnički kanal. Most je projektovan i za velike teretne kamione, kažu inženjeri. Privremeni prelaz preko reke, koji je korišćen za vreme izgradnje mosta, biće ovih dana uklonjen, kažu u preduzeću Trejs koje je izvelo radove.

-Obećali smo da ćete dobiti novi most i on vam je od danas na raspolaganju da ga koristite – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Član saveta Mesne zajednice u Konopnici Goran Stojiljković dodao je da je današnji dan upisan u istoriju ovog mesta jer njegovi žitelji 30 godina čekaju na novi most.

Stari konopnički most izgrađen je pre pola veka, pre 30 godina značajno je oštećen u poplavi koja je zahvatila vlasotinački kraj, a od pre sedam godina bio je zabranjen za saobraćaj. Srušen je ovog leta i na njegovom mestu nikao je novi most koji je od danas dostupan za saobraćaj.

 

Objavljeno: 28.12.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca