Novi portal za predstojeće lokalne izbore

Za infodesk govori inženjer savremenih računarskih tehnologija i informatike Aleksandar Cvetković.

Možete li nam izložiti ideju portala za predstojće lokalne izbore na sajtu Vlasotince Infodesk?
Ideja je da sve stranke, odnosno izborne liste na narednim lokalnim izborima budu ravnopravno predstavljene u web spektru.  Bćemo jedna od retkih, ako ne i jedina opština u Srbiji, koja će imati portal gde će svaki građanin i građanka moći u svakom trenutku da se informise o aktivnostima kandidata za lokalni parlament.
Takođe posetioci sajta moći će da učestvuju u anketama, moći će da preuzmu izborne liste kandidata, biće informisani o terminima javnih skupova, tribina i dr. Jednostavno sve informacije o izbornom procesu biće na jednom mestu.
U izbornom danu, imaćemo aktuelne informacije o izlaznosti, stanju na biračkim mestima, da bi konačno u izbornoj noći objavili preliminarne rezultate izbora na teritoriji opštine Vlasotince.

Da li svako može pristupiti portalu?
Da, platforma je projektovana i programirana za sve desktop i mobilne uređaje, od najvećih monitora, preko tableta do najmanjih pametnih telefona. Govoreći stručnim terminom, portal je Responsive Friendly.

Da li će predstavnici stranaka i lista učestvovati u kreiranju sadržaja?
Da, ali posredno. Ne želimo, niti će biti ikakvog uticaja, to Vam garantujem.
Prvobitna ideja je bila da svaka stranka ili grupa građana delegira jednu osobu kojoj bi mi dali pristup portalu  i koja bi sama ažurirala vesti i unosila informacije o svojoj listi/stranci. Od te ideje se odustalo jer ipak želimo da održimo normalnu dozu objektivnosti, nepristrasnosti i profesionalizma.

Da li će se naplaćivati objavljivanje članaka i vesti?
Vesti i informacije, biće unošene i objavljivane besplatno. Promotivni video materijal, promotivni baneri, saopštenja i dokumenta koja imaju posebun medijsku ekskluzivu biće tarifirani po tekućem cenovniku. Ne planiramo da se obogatimo, čak smo se složili da određeni procenat zarađenih sredstava uplatimo u humanitarne svrhe.

Šta mislite, koliki uticaj će ovakav vid marketinga imati uticaja na izbornu kampanju?
U borbi sa „starim“ medijima, Internet je preuzeo primat u poslednjoj deceniji, posebno sa ekspanzijom internet brzina, socijalnih mreža i pametnih telefona. Što se tiče izbornih kampanja i izbora prava snaga Internet marketinga viđena je 2008. godine u pobedi Baraka Obame na predsedničkim izborima. U Srbiji najveći uticaj na izborne rezultate Internet marketing imao je na izborima 2012. godine. Nije bio predsudan ali ipak…

Vaš lični stav o stanju u sferi Internet marketinga u Vlasotincu?
Sa 12 godina iskustva i preko 300 online projekata mogu reći da u sferi Internet portala, websajtova, prezentacija i dr, vlada kako to često zovemo „Internet nepismenost“. Websajtovi i Facebook strane su urađene bez ikakve ideje i strategije, kvalitet sadržaja je nizak, sadržaj je neažuran… Razlog tome vidim u nedovoljnom izdvajanju sredstava i ulaganja u toj oblasti, kao i u tome što se time bave ljudi kojima to nije primarna oblast. Primera je puno, ne bih konkretno.
O bezbednosti ne bih ni da govorim jer je jednostavno nema.
Naravno postoje i kolege koje znaju šta rade, ali njihov procenat se meri promilima.

Ko će po Vama pobediti na lokalnim izborima?
Pratite na našem portalu 🙂

Vlasotince – Lokalni izbori 2016

 

Objavljeno: 01.02.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca