Novi profili Tehničke škole – šansa za bolju budućnost dece

Pred predstojeći upisni rok, u Tehničkoj školi u Vlasotincu održane su radionice i info sesije na kojima su učenicima romske nacionalnosti završnih razreda osnovnih škola iz Vlasotinca i Grdelice predstavljeni obrazovni profili koje će ova škola upisivati 2017/2018.godine.

Akcenat je stavljen na dualno obrazovanje i nov trogodišnje profile industrijski mehaničar, bravar-zavarivač i modni krojač. Sa decom i roditeljima, odnosno starateljima radila je i psiholog Dragana Stanković kako bi se unapredili kapaciteti svih aktera koji odlučuju o izboru škole, odnosno budućem zanimanju dece.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević kao posebnu prednost škole naglasio je dualno obrazovanje koje se u njoj sprovodi. Radionicama su prisustvovali i učenici koji već pohađaju obrazovne profile isdustrijski mehaničar i konfekcionar tekstila, zatim nastavnici iz mašinske i tekstilne struke, predstavnici PRAXIS-a i Društva za edukaciju Roma Vlasotince. Info sesije organizovane su u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta, GIZ-om, PRAXIS-om i Centrom “Inventiva“.

 

Objavljeno: 02.06.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca