Novi sanitet za Dom zdravlja u Vlasotincu

U vlasotinački Dom zdravlja stigao je novi sanitet, dar Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Vozilo sa osnovnom opremom, vredno 45.000 evra, namenjeno je ekipama hitne pomoći za bezbedan transport pacijenata.

-Ovo vozilo nam izuzetno mnogo znači jer Dom zdravlja u Vlasotincu „pokriva“ svojim uslugama i građane opštine Crna Trava, što znači da su naše ekipe stalno na razuđenom i brdovitom terenu. Hvala resornom ministarstvu što je sagledalo te činjenice i doniralo nam vozilo – kaže v.d. direktora ove ustanove Violeta Petrović.

Ona podseća da je Dom zdravlja od prošle godine u nadležnosti republike, ali da se opštine Vlasotince i Crna Trava nesebično pomažu. One su prošle godine nabavile dva saniteta i jedno vozilo Lada niva, a jedno vozilo stiglo je kao donacija preduzeća Hidro sistem Vlasotince.


Violeta Petrović, v.d. direktora Dom zdravlja u Vlasotincu

-Prethodne dve godine vozila su nam bila stalno angažovana na transportu KOVID pacijenata. U ovom periodu ona su prelazila mesečno i po 7.000 kilometara – dodaje Violeta Petrović.

U Domu zdravlja očekuju uskoro novu opremu i napominju da prate sve konkurse kako bi aplicirali za nabavku opreme u skladu sa potrebama ustanove.


 

Objavljeno: 05.05.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca