Novih 650 metara asfalta na našim ulicama

Ulice Jovana Cvijića i starog Vujadina, kao i jedna od poprečnih ulica koja ih spaja, dobile su novi izgled. Novih 650 m asfalta olakšaće kretanje žiteljima ovog dela MZ Rosulja u Vlasotincu. Radove vredne četiri miliona dinara izvelo je preduzeće Maki plast.

-Ugovoreni su radovi da se u narednih 20-ak dana uradi još jedna poprečna ulica, Josifa Pančića. U ove dve ulice imamo problem sa kišnom kanalizacijom jer je slivno područje veliko i nije rešen odvod atmosferske kanalizacije tako da moramo naknadno da radimo i projekat odvoda – rekao je, obilazeći ulice, predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.


Boško Stančić i Zoran Todorović

On je najavio da će ovih dana biti raspisani tenderi za radove u još dvema ulicama.

– Prva je Vlasinska, ulica koja je u najlošijem stanju u gradu. Reč je o investiciji vrednoj oko 35 miliona dinara, sa kompletnom zamenom vodovodnih cevi i izradom kišne kanalizacije. Radiće se dva sloja asfalta, 7+4 cm, radiće se trotoari od behaton ploča – vodićemo računa o dugotrajnosti. Radićemo i ulicu Đorđa Jovića. Građevinski fakultet je uradio geomehanička ispitivanja, kao i projekat. O toj se ulici govori 20 i više godina, sada je došao red da rapišemo tender i za nju. S obzirom na imovinske probleme, uključićemo i pravobranioca, ali se nadam da će i građani biti zadovoljni – objasnio je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

On je najavio da očekuje da radovi u ovim ulicama počnu u avgustu.


 

Objavljeno: 14.07.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca