Novogodišnja dekoracija bogatija u odnosu na prethodne godine

U Vlasotincu je u toku montaža novogodišnje dekoracije, koje će biti bogatija u odnosu na prethodne godine. Osim svetlećih kočija, irvasa, pingvina i igloa postavljenih u parku preko puta zgrade opštine, u gradu se montira više od 120 svetlećih simbola, od koji je 40 iz prethodnih godina i više od 80 novih – u obliku zvezda, pahulja, zvončića i kometa.

Novogodišnja rasveta biće postavljena na ulazu u Vlasotince iz pravca Leskovca, u centru grada, na mostovima, na šetalištu između dva mosta, pored keja i kod dečijih parkova.

-Sudeći po reakcijama sugrađana, ova dekoracija se dopada svima koji žele da Vlasotince tokom praznika izgleda lepše i svečanije. Posebno su radosni najmlađi. Za sledeću godinu planiramo da svoj našoj deci uzrasta do sedam godina obezbedimo novogodišnje paketiće, kao i finansijsku pomoć roditeljima čija deca 1.septembra naredne godine polaze u prvi razred – kaže zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

On dodaje da se nije žurilo sa ovakvom novogodišnjom dekoracijom prethodnih godina.

-Mi smo prvo ulagali u ono što je prioritet – škole, vrtići, putevi i drugi projekti važni za svakodnevni život građana, pa tek sada smo odvojili novac za bogatije ukrašavanje grada i mislim da je to sasvim u redu. U narednoj godini, takođe, planiramo da uložimo oko dva miliona dinara u novogodišnju dekoraciju – dodaje Kocić.

Nabavka figura u parku košta 1.195.000 dinara, a rekonstrukcija stare, nabavka nove rasvete i ugradnja staju 1.450.000 dinara.

 

Objavljeno: 22.12.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca