Novogodišnje okupljanje u AK Vlasotince, Zdravković najuspešniji

Tradicionalno Novogodišnje okupljanje u Atletskom klubu Vlasotince bila je prilika da se sumiraju rezultati članova ovog uzornog sportskog kolektiva u godini na izmaku. Klub koji je iznedrio više prvaka države i učesnika velikih svetskih takmičenja od prvenstva Balkana do Olimpijskih igara imao je čime da se pohvali i na kraju 2018.godine.

-S obzirom na uslove u kojima radimo zadovoljni smo postignućima u ovoj gosini ma da je moglo biti i nešto boljih rezultata. Od 118 aktivnih klubova nalazimo se na 28. mestu što je s obzirom na veličinu naše opštine odličan rezultat. Od pojedinaca izdvojio bih Bogdana Zdravkovića koji je kao član juniorske reprezentacije srbije učestvovao na Svetskom prvenstvu u Finskoj. Zdravković je u ovoj godini prvak Srbije u bacanju kugle i diska a na prvenstvu Balkana zauzeo je drugo mesto. Odlične rezultate postiže i
Nikola Mladenović koji se takmiči na 100 i 200 metara i u skoku u dalj kome je za malo izmakla medalja na prvenstvu Srbije za pionire gde je zauzeo 4. mesto – kaže Miloš Mitov, predsednik AK Vlasotince.

U klubu kao trener radi i Predrag Filipović četvorostruki učesnik Olimpijskih igara koji se po završetku takmičarske karijere prihvatio trenerskog posla.

-Imamo dosta mlade i talentovane dece koja su istinski opredeljena za atletiku i vredno rade verujem da među njima ima i onih koji će jednog dana stati na pobednička postolja i reprezentovati Srbiju na velikim takmičenjima – ističe Filipović koji će svoje veliki iskustvo prenosti mladima.

 

Objavljeno: 26.12.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca