Obaveštenje o stanju vodosnabdevanja na teritoriji opštine Vlasotince

-Imajući u vidu činjenicu da je 14.01.2021. godine došlo do smanjenja zamućenja reke Vlasine, u 18,15 časova smo mobilnom utopnom pumpom počeli sa prepumpavanjem oko 27 lit/sek vode iz reke Vlasine do crpno-potisne stanice u Boljaru u dužini od oko 70 metara. Nakon uspostavljanja postupka prerade i prečišćavanja vode na PPV „Nerezine“ i kontrole osnovnih fizičko hemijskih parametara, dana 15.01.2021 godine u 01,00 časova smo distribuirali 25 lit/sek vode u kontinuitetu – kaže Zvonko Ilić i dodaje:

-U trenutku dostavljanja izveštaja, ditribucija vode sa fabrike vode je redovna u navedenoj količini. Sektorskim zatvaračem prekinuli smo distribuciju vode prema Konopnici, Batulovcu, Gpožanu i Stajkovcu, kako bi ustanove, poslovni i privredni subjekti prvi dobili vodu. Prilikom prekida u vodosnabdevanju, obavestili smo korisnike da vodu koriste kao tehničku, sve do zvanične potvrde ZZJZ Leskovac o higijenskoj ispravnosti-kazao je direktor JKP Vodovod.

U periodu od 12.01. do 15.01.2021 godine izvršeni su svi pripremni radovi na izmeštanju korita reke Vlasine i obezbeđen je vodovodni materijal za sanaciju kvara na cevovodu sirove vode.

-Dana 15.01.2021. godine očekujemo sanaciju kvara u slučaju da nemamo začepljenje cevovoda do crpne stanice sirove vode, aktiviranjem alternativnog vodozahvata sa reke Rastavnice. Očekujemo potpunu normalizaciju vodosnabdevanja stanovništva iz sistema javnog vodosnabdevanja opštine Vlasotince do 16.01.2021 godine-kažu iz vlasotinačkog Vodovoda.

Po informaciji Štaba za vanredne situacije opštine Vpasotince,u toku dana u Vlasotincu snabdevanje stanovništva vodom za piće vrši se iz 7 cisterni.

 

Objavljeno: 15.01.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca