Obeležen 56. rođendan Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu

Učenici i profesori Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu obeležili su 56. rođendan škole, koji se ove godine poklapa sa 140. godišnjicom od oslobođenja Vlasotinca od Turaka i sto godišnjicom završetka Velikog rata, što je neizbežno odredilo temu svečane akademije. Ona je ovom prilikom nosila naziv „U zagrljaju majke Srbije“, a pripremili su je učenici na čelu sa prof. srpskog jezika i književnosti Sašom Stankovićem.

Direktor Živan Šušulić podsetio je da je gimnazija u ovoj godini dobila jedno od najznačajnijih priznanja u istoriji škole.

-Na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokaz“ u Novom Sadu vlasotinačka gimnazija dobila je zlatnu medalju za kvalitet obrazovanja- rekao je, između ostalog, Šušulić.

Tokom programa gimnazijalci su kazivali Streljinu besedu nakon poraza u Grdelici 1807. godine, pesmu „Otadžbina“, Đure Jakšića, „Bojnu Pesmu“ Jovana Jovanovića Zmaja, Apel za Srbiju Viktora Igoa, izjavu 350 uglednih Vlasotinčana u „Srpskim novinama“, objavljenu 12. aprila 1878. godine u kojoj se žestoko protive da Vlasotince bude deo Velike Bugarske i druge istorijske sadržaje.

Na 56.rođendan vlasotinačke gimnazije okupili su se bivši đaci i profesori, predstavnici lokalne samouprave, javnih predizeća i ustanova. Zaposlenima su uručene jubilarne nagrade, a svečanosti je prethodilo zasađivanje drveta generacije u dvorištu škole.

 

Objavljeno: 07.12.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca