Obeležen međunarodni dan zaštite životinja

Obeležavanje Međunarodnog dana zaštite životinja ove godine u Vlasotincu su organizovale profesorke Jadranka Đokić i Biljana Pipović.

Prko projekta Go Green koji je u cilju očuvanja prirode i podizanja ekološke svesti pokrenula profesorka Biljana Pipović sa kolegama iz Francuske, uz partnerstvo kolega iz Italije i Ukrajine, ona je i svoje učenike uključila u aktivnosti iz projekta. Ovoga puta akciju u centru krada podržao je i Učenički parlament Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

Po rečima profesorke Jadranke Đokić, koja je osnovač Društva za zaštitu životinja „Protekta“ cilj akcije je da se javnost podseti koliko životinje mogu da oplemene naše živote i da nas učine srećnijima.

– Uz to, želimo da skrenemo pažnju javnosti na potrebu da se reši problem prokobrojnih pasa lutalica  i pozovemo vlasnike pasa na odgovorno vlasništvo – rekla je Jadranka Đokić.

Pored Turističke organizacije, akciju je lično podržao i predsednik opštine Zoran Todorović On je tom prilikom istakao da  se planiranom izgradnjom prihvaltilišta za pse lutalice pravi veliki korak ka rešavanju problema sa psima lutalicama i da će to umnogome olakšati konačno rešavanje problema.

 

Objavljeno: 04.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca