Drustvo » Obeležen Svetski dan čišćenja

Obeležen Svetski dan čišćenja

Svetski dan čišćenja koji se obeležava tokom septembra meseca je najveća volonterska akcija već deset godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije, udruženja i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredine raznim otpadom. U Srbiji se ova radna akcija odvijala u mnogim opštinama i učestvovalo je preko tri hiljade volontera.

Kao i prošle godine i ove godine u vlasotinačkoj opštini 21. septembra organizovan je ovaj najveći volonterski i ekološki događaj. Akciju čišćenja organizovalo je udruženje građana Eko Vlasina i novoformirano udruženje mladih SEVAP. Akciji su se pridužili učenici osnovne škole “Siniša Janić” , “8.oktobar” i Gimnazije , kao i zainteresovani pojedinci. U akciji je učestvovalo više od 50 volontera. Čistilo se na nekoliko lokacija, leva i desna obala reke Vlasine, prostor oko autobuske stanice, spomen park Staro groblje, šetališta , okolina vlasotinačkog Doma zdravlja, ulice u gradu.

Organizator ističe da je prilikom čišćenja, pre svega lokacija koje su i čišćene prošle godine, primećeno znatno manje smeća, te smatraju da ovakve akcije utiču na svest građana o značaju očuvanja životne sredine, te ih treba organizovati povremeno. Ipak, najviše smeća bilo je pored vlasotinačkog doma zdravlja , gde su čistili mladi iz udruženja SEVAP i na toj lokaciji prikupljeno je 20 vreća smeća.

 

Objavljeno: 21.09.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca