Obeležena vlasotinačka slava – Prenos moštiju svetog oca Nikole

Sečenjem slavskog kolača pod Krstom kod autobuske stanice, kulturno- umetničkim programom i posluženjem obeležena je slava Vlasotinčana – Prenos moštiju svetog oca Nikole. Pre toga, a nakon litrugije u crkvi Silaska svetog duha, gradom je prošla litija. Sveštenstvo i građani zaustavili su se i ove godine pored drvo – zapisa u parku gde je čitana molitva.

-Molimo se za napredak naše zajednice uz trud svih nas i Božju milost – rekao je jerej Nikola Pešić.

U ime domaćina, Kulturnog centra i u ime lokalne samouprave direktor Boban Dimitrijević čestitao je slavu svim Vlasotinčanima. On je podsetio da je litija obnovljena prošle godine.

-Nadam se da će ova litija postati tradicionalna jer smo je obnovili posle 70 godina, prošle godine i da ćemo i ubuduće ovako slaviti – rekao je Dimitirjević.

U muzičkom delu programa učestvovavao je Folklorni ansambl „Crnilović“, Predškolska ustanova „Milka Dimanić“ i Pevački trio učenica Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

Obeležavanje slave deo je manifestacije „Dani Vlasotinca“ koja je počela 16. a završava se 24. maja.


Sinoć je publiku u porti crkve svojim nastupom i izborom numera oduševila etno pevač Danica Krstić, a sutra u 19 sati, takođe u porti, gostuje vranjaska etno grupa Izvor.

Dani Vlasotinca završavaju se u petak izložbom slika i crteža Marijane Veličkovski u galeriji Kulturnog centra na keju.


 

Objavljeno: 22.05.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca