Obilazak radova u seoskim sredinama

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović obišao je radove na postavljanju kanalizacione mreže u Boljaru, kišne kanalizacije u Konopnici i radove na rekonstrukciji Doma kulture u Batulovcu.

U Boljaru je u toku prva faza postavljanja fekalne kanalizacije, ukupne dužine 1.500 m. Vrednost radova, koje izvodi vlasotinačko preduzeće Pionir, je šest miliona dinara.

-Dve trećine poslova je završeno, ostala je još jedna ulica dužine 500 m, u kojoj radovi počinju u ponedeljak. U drugoj fazi radiće se kanalizacija u ostatku sela i spajanje sa gradskom kanalizacionom mrežom, mada postoji i druga varijanta, a to je da se izgradi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda kako bismo smanjili zagađenje Vlasine koja je veoma bitna za stanovnike Vlasotinca – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

U Boljaru, inače, ima 330 domaćinstava.

U Konopnici se radi kišna kanalizacija dužine 125 m, a potom sledi priprema ulice za asfaltiranje u dužini od 145 m. Ukupna vrednost radova je 1,8 miliona dinara, a izvodi ih preduzeće „Perica Jović“.

-Ovo je za nas spas – kaže Snežana Mladenović kroz čije dvorište i deo njive prolazi kišna kanalizacija.

-Ovaj deo poslova je bio prioritet u selu. Ljudi ovde dve decenije imaju problem sa atmosferskom vodom. Dali su saglasnost, bez ikakve naknade, da kišna kanalizacija prođe kroz njihovo dvorište. S druge strane ih plavi Vlasina, ali „Srbijavode“ rade projekat uređenja korita Vlasine tako da se radi na tome da se reši to. Što se tiče fekalne kanalizacije, radićemo projekat za sva sela – rekao je Todorović.


On je naglasio da Savet mesne zajednice u Konopnici ne funkcioniše i da ni jedan sastanak nije održan u poslednjih pet godina.

– Predsednica saveta nema deponovan potpis, a sredstva za Konopnicu u iznosu od tri miliona dinara stoje na računu opštine za ogradu oko igrališta i rekonstrukciju Dom  kulture – naglasio je predsednik vlasotinačke opštine.

Nekada centar seoskih zbivanja, Dom kulture u Batulovcu već desetak godina ne radi, a od 1974. nije renoviran. Trenutno su u toku poslovi na prvoj fazi rekonstrukcije kojom se ovaj objekat štiti od daljeg propadanja.-Skida se stari, postavlja novi krov i masivna bezonska ploča. Druga faza radova planirana je za sledeću godinu i tada će ovaj objekat biti kompletno uređen – objasnio je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Radove vredne 4,7 miliona dinara izvodi preduzeće Pionir.


 

Objavljeno: 23.04.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca