Od 80 zaraženih 32 izlečena, čekaju se rezultati za još 73 pacijenta

Od 80 zaraženih korona virusom na području Vlasotinca, od početka epidemije, 32 pacijenta su izlečena, a dva su preminula od posledica COVID-a 19, pokazuju podaci Štaba za vanredne situacije. Današnjem sastanku prisustvovao je i epidemiolog iz leskovačkog zavoda radi analiziranja situacije i preduzimanja epidemioloških mera na širenju zaraze.

Među onima koji su sa otišli na kućnu rehabilitaciju je i komandant štaba i predsednik opštine Zoran Todorović koji je juče izašao iz bolnice, kao i jedan član Opštinskog veća.

Rezultati se čekaju za 40 radnika preduzeća Maša impeks koje je testirao Zavod za javno zdravlje Leskovac i za 33 pacijenta koja su testirana u ambulanti Doma zdravlja.

U ovoj ambulanti je juče bilo 36 pacijenata na pregledu što je skoro duplo manje u odnosu na prethodne dane. Lekari i ovde konstatuju da je klinička slika sada slabija u odnosu na onu koju su imali pacijenti koji su se javljali na početku epidemije.

Članovi ruske specijalne jedinice ABHO i danas dezinfikuju unutrašnjost Doma zdravlja, saopštava opštinski štab.

Ministartstvo državne uprave i lokalne samouprave dostavilo je štabu u Vlasotincu 3500 zaštitnih maski i isto toliko pari sanitarnih rukavica, a preduzeće Sigma iz Kule doniralo je 1000 litara dezinfekcionog sredtsva Akvalor. Obe donacije biće raspodeljene najpre Domu zdravlja, a onda javnim preduzećima Vodovod i Komunalac i ostalim ustanovama.

 

Objavljeno: 30.04.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca