Odabrano 33 projekta mladih u Vlasotincu i Vladičinom Hanu

Fondacija Ana i Vlade Divac je ove nedelje potpisala ugovore sa 33 neformalne grupe mladih iz Vlasotinca i Vladičinog Hana za projekte koji će biti podržani u okviru Omladinskih fondova u ovoj godini. Projekti, čija će ukupna vrednost iznositi 2.700.000 dinara, biće raznovrsni – od obuka za kreativno korišćenje 3D štampača preko osmišljavanja pozorišne predstave za mlade, do renoviranja sporstkih terena i prostora na kojima se okupljaju mladi u ove dve opštine.

„Ovime se ukupan broj projekata koji su podržani u okviru Omladinskih fondova za dve godine popeo na 150, i nama je veoma drago da smo zahvaljujući donatorima i učešću nekih opština uspeli da podržimo ovako veliki broj inicijativa mladih“, rekla je Jelena Rakić, projektna menadžerka iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Svi projekti koji su izabrani na konkursu pozitivno utiču na poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima, kao što su kultura, obrazovanje, sport, zdravlje i bezbednost. Među njima je i veliki broj projekata iz seoskih sredina, što će u narednim mesecima poboljšati uslove za život mladih u ruralnim zajednicama.


Opština Vlasotince je ove godine obezbedila milion dinara učešća za projekte koji će biti podržani u ovoj opštini, što je omogućilo da komisija odabere čak 21 projekat mladih, dok je u Vladičinom Hanu za podršku odabrano 12 inicijativa neformalnih grupa mladih.

O projektima, koji bi po planu trebalo da budu završeni do kraja maja ove godine, odlučivao je Odbor koji su činili odabrani mladi ljudi iz Vlasotinca i Vladičinog Hana.

Omladinski fondovi realizuju se sa ciljem povećanja učešća mladih osoba u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi. U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. U toku ove i prethodne godine podržano je ukupno 150 projekata mladih iz ovih pet lokalnih samouprava.


 

Objavljeno: 14.03.2024 | Autor: InfoDesk




  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca