Održan prvi festival hrane i pića „Ukusi juga“ u Vlasotincu

Više od 50 izlagača sa juga Srbije, gosti iz Niša, Babušnice, Bele Palanke, Leskovca, Lebana, Surdulice i sjajna poseta obeležili su prvi festival hrane i pića „Ukusi juga“ u Vlasotincu. Najkvalitetniji domaći proizvodi, izloženi u posudama vrednih domaćica ili upakovani u modernu ambalažu tiskali su se jedan pored drugog na štandovima u hotelu Grozd. Moglo je da se degustira sve – od pite s kupusom i korama pečenim na plotni, preko brekvica kolača, suvomesnatih i mlečnih proizvoda do smutija i domaćeg piva.

– Hvala svima koji su se odazvali pozivu da propagiramo ukuse našeg kraja i da sačuvamo od zaborava tradicionalna jela i pića – rekla je u ime organizatora, Turističke organizacije opštine Vlasotince, direktor Olivera Cvetković. Ona je zahvalila i svim društveno ordgovornim kompanijama iz Vlasotinca i okoline koje su doprinele da se održi prvi festival hrane i pića – Ukusi juga.

– Naš kraj poznat je kao kraj u kome se proizvodi najukusnije voće i povrće, ali i kao kraj u kome vredne domaćice i domaćini sve te darove prirode prerađuju u ukusnu hranu i piće. Ovakve manifestacije su dobrodošle jer nas podsećaju na po malo zaboravljene ukuse našeg detinjstva koje treba da prenesemo pokoljenjima i da zadržimo autentičnost – rekao je, otvarajući manifestaciju, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Nebojša Stojanović.


Učestvovali su i majstori kulinarstva Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Leskovca, predstavnici Agro investa i Eneke, predstavnici Pčelarske zadruge Med i voće, a učenici osnovnih škola učestvovali su u radionici Plodovi jeseni.

U muzičkom delu programa predstavili su se KUD Sveta Trojica, sa najmlađom grupom, zatim učenici glume studija obrazovanja „Znanje“ sa scenskim prikazom Grozjober, a Trio akustik iz Leskovca bio je zadužen za dobru muziku tokom trajanja manifestacije. Glumac Đorđe Cakić bio je gost iznenađenja, a posetioci su mogli da učestvuju i u nagradnoj igri.


 

Objavljeno: 11.11.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca