Održan šesti MTB maraton „Vlasotince 2022“

Šesti MTB maraton „Vlasotince 2022“ održan je ovog puta u selu Donja Lomnica. U organizaciji kluba „Balkan Extreme“ i uz pomoć lokalne samouprave, okupljeno je preko 60 učesnika iz Srbije, Makedonije, Bugarske…

Start i cilj su bili kod Osnovne škole „Braća Milenković“, koja je ustupila svoju trpezariju i dvorište organizatorima i učesnicima. Ova deonica je odabrana zbog pogodnih terena i niže frekvence saobraćaja. Biciklisti su se kretali brdskim i makadamskim putevima ka selima Crna Bara, Lipovica, Gradašnica…

Dve su maratonske staze u zavisnosti od kategorije koju su učesnici odabrali: Mali maraton – 30 km sa oko 950 m visinske razlike i Veliki maraton – 51 kilometar sa oko 1700 metara visinske razlike. Marina Nešić, predsednik kluba „Balkan Extreme“, zahvaljuje svima na pomoći oko realizacije i saopštava rezultate MTB maratona „Vlasotince 22“.

-Najbrži na malom maratonu bili su Igor Vlatković iz kluba „Bike M“ i Anita Veličkovska iz kluba ‘Oxygen’. Na velikom maratonu pobedu je odneo Alek Bonev iz kluba „M enterijer gradnja“, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Jana Jolović iz „Cyclemanije“. Svi učesnici su nakon druženja zadovoljno otišli kući i najavili dolazak i naredne godine u još većem broju – zaključila je Marina Nešić.

Inače, namera organizatora ovakvog maratona jeste takmičenje i popularizacija sporta i rekreacije, ali i promocija zdravih navika i stilova života, zatim promocija kulturnih i prirodnih lepota vlasotinačkog kraja i razvijanje jedne posebne oblasti turizma – cikloturizma, koji je izuzetno popularan u svetu, ali je kod nas tek u začetku.

 

Objavljeno: 30.08.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca