Održana tribina koalicije „Nacionalno okupljanje“

U Sali Kulturnog centra u Vlasotincu, u prisustvu članova i simpatizera, održana je tribina koalicije „Nacionalno okupljanje“ koju čine Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri.

Najpre je sve prisutne pozdravila Miljana Grozdanović kazivanjem „Ponosne pesme“ Dobrice Erića. Potom se obratio nosilac liste na lokalnom nivou i kandidat za narodnog poslanika Boško Stančić (Zavetnici) i u svom obraćanju se osvrnuo na aktuelne probleme u Vlasotincu kao i na mnogo propuštenih šansi da se oni reše, kao i na probleme koji su vezani za poboljšanje infrastrukture.

Po njegovim rečima, prioritet koalicije Nacionalno okupljanje biće rešavanje vodosnabdevanja, poboljšanje postojeće infrastrukture, veća izdvajanja za poljoprivredu ali i za privredu. Podsetio je da je tokom ove godine više stotina ljudi ostalo bez posla, te da će oni pokušati i taj problem da reše.


Boško Stančić, nosilac liste na lokalnom nivou i kandidat za narodnog poslanika.

-Prvi na našoj listi za opštinske odbornike je naš četvorostruki olimpijac Predrag Filipović, lista koalicije Nacionalno okupljanje je potpuna, odnosno na listi je 45 kandidata za odbornike, uglavnom mladih, stručnih i odgovornih ljudi. Te da će, ako budu vlast, činiti sve da reše nagomilane probleme, a ako budu u opoziciji biće spremni da kritikuju sve ono što je loše – rekao je Stančić.

On je ovom prilikom najavio da će se, ako ova koalicija bude na vlasti u Vlasotincu, graditi akva park na Vlasini, za koji već postoji urađen projekat, a da će ga finansirati srpski privrednici. Ovom prilikom najavio je i izgradnju atletske staze za mlade atletičare, koji dostojno reprezentuju Vlasotince.Tamara Milenković Kerković, profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Skupu se potom obratila Tamara Milenković Kerković, profesorka sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, poslanica Srpskog pokreta Dveri, koja je u svom obraćanju ukazala da je Srbija ekonomski nestabilna, da je Narodna banka u rukama MMF-a, a da je jug Srbije sve siromašniji.
-Ono što će ova koalicija da prvo da uradi, odbaciće francusko-nemački plan za Kosovo i Metohiju. Jačaćemo srpsku porodicu, privredu i poljoprivredu. Nismo protiv subvencija za strane investitore ali pre svega subvencije moramo davati našim ljudima. Vratićemo dostojanstvo koje sada nemamo – rekla je Kerković.Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici.

Na kraju je sve prisutne pozdravila i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, koja je prisutne upoznala sa problemima sa kojima se upoznala na terenu. Navela je i primer porodice Mitić iz okoline Lebana, koja već dve godine nije dobila subvencije namenjene razvoju stočarstva. Istakla je da je jug Srbije dosta dao za Srbiju i da Srbija treba da se oduži ovom delu a ne da ovaj kraj ostane slepo crevo. Na kraju svog obraćanja Milica Đurđević Stamenkovski pozvala je građane da izađu na predstojeće izbore.

Stamenkovski je naglasila da ova opcija nije Vučićeva ni protektorat Evropske unije i kao takva jedina je opcija za građane Srbije. Svi govornici sa ove tribine pozvali su građane da na predstojećim decembarskim izborima zaokruže izbornu listu pod rednim brojem 4.


 

Objavljeno: 26.11.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca