Održane sportske igre mladih, učestvovalo preko 300 dece

Više od 300 dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta učestvovalo je danas na Sportskim igrama mladih u Vlasotincu. Nakon što su upalili sportksu baklju, oni su se takmičili u malom fudbalu, atletici, košarci i u igri Između dve vatre. Sportski savez opštine Vlasotince pridružio se ovoj manifestaciji prošle godine, a inače je ovo deseta godina kako se u Srbiji organizuju Sportske igre mladih.

-Ovo je druga godina kako naša opština učestvuje na ovom takmičenju, koje se već godinama održava u Srbiji, ali i u regionu. Prihvatili smo da učestvujemo u ovoj manifestaciji jer smo želeli da našoj deci omogućimo još jednu dimenziju druženja, takmičenja i negovanja sportskog duha. Veliko je zadovoljstvo videti vas ovako nasmejane i spremne za takmičenje, lepo se družite i neka najbolji pobede – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Dalibor Momčilović, koordinator ovog takmičenja i sekretar Sportskog saveza Vlasotinca deci je poželeo puno uspeha na takmičenju i podsetio da je vlasotinački Sportski savez proglašen za najbolji savez u Srbiji.


Predstavnik Dunav osiguranja, koje je i pokrovitelj takmičenja, u znak dobre saradnje i prijateljstva uručio je poklon predsedniku opštine – sat prijateljstva.

Najbolje ekipe i pojedinci sa ovog opštinskog takmičenja kvalifikovali su se za regionalno takmičenje koje će se odružati u Lebanu 14. juna. Slogan ovogodišnjih igara je „Pruži ruku, ne podmeći nogu“.


 

Objavljeno: 09.06.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca