Održani Miholjski susreti sela u Konopnici

Ovogodišnji Miholjski susreti sela u opštini Vlasotince održani su juče u Konopnici. Na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, poznatiji u narodu kao Velika Gospojina, oduvek je bilo ljudi u selu jer je to slava konopničke crkve, a od davnina se je ovde održavao i najčuveniji vašar u ovom kraju, poznat po svojoj masovnosti. Ove godine tradicionalna dešavanja upotpunjena su nizom novih aktivnosti.

-Miholjske susrete organizovali smo ove godine u Konopnici sa ciljem da damo novu dimenziju ovom okupljanju. Zahvaljujem Ministarsvu za brigu o selu, koje sufinansira ovu manifestaciju i podsećam vas da opština Vlasotince radi na obnovi starih zgrada domova kulture u našim selima, kao što je slučaj i u Konopnici.Time podstičemo i obnovu društvenog života u selima. Ova manifestacija je još jedan korak u tom pravcu – rekla je član Opštinskog veća Tatjana Ilić, zadužena za oblast kulture i turizma.

U dvorištu crkve više od 50-oro dece učestvovalo je na likovnoj radionici. Autori najboljih radova bili su Ksenija Jović, Aleksandra Mitov i Mišel Jović, a žiri je bio inpresioniran kreativnošću koju su deca pokazala. Na literarnom konkursu, u dvema kategorijama, prva mesta osvojili su Strahinja Petrović i Nastia Mišić.

KUD Bratstvo nastupilo je spletom igra iz leskovačkog kraja.

„Petlići“, kadeti i seniori započeli su dan ranije utakmice u malom fudbalu. Kod „petlića“ pobedila je ekipa FK Konopnica, kod kadeta „Mladenović G sistem“, a u kategoriji seniora, takođe, FK Konopnica. Nakon proglašenja pobednika i dodele pehara, posetioce je zabavljala muzička grupa Perspektiva.

Manifestaciju Miholjski susreti sela sufinansirali su Ministarstvo za brigu o selu sa 400 hiljada i opština Vlasotince sa 200 hiljada dinara.

Organizator je bila Turistička organizacija opštine Vlasotince.

 

Objavljeno: 29.08.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca