Održano opštinsko takmičenje iz recitovanja „Pesniče naroda mog“

U sali bioskopa u Vlasotincu 23. marta održano je opštinsko takmičenje iz recitovanja „Pesniče naroda mog“

Na takmičenju su učestvovale osnovne i srednje škole sa područja vlasotinačke opštine. Na okružno takmičenje plasiralo se četiri učenika od prvog do četvrtog razreda, pet od prvog do osmog i jedan gimnazijalac. Okružno takmičenje biće održano 22. aprila u Lebanu. U skladu sa propozicijama učenici su pesme govorili napamet, a u zavisnosti od kategorija trajale su najduže tri, za mlađi i srednji uzrast, odnosno četiri minuta za stariji uzrast. Žiri je učenike ocenjivao poštujući sledeće pokazatelje: izbor pesme, pouzdanost u kazivanju sadržaja, jasnost, preciznost, pravilna akcentuacija i dinamika govora, intonacija, originalnost u interpretaciji, uz uvažavanje poetskih posebnosti pesme.

Opštinu Vlasotince na okružnom takmičenju, iz recitovanja „Pesniče naroda mog“ 22. aprila , u kategoriji od prvog do četvrtog razreda predstavljaće, Milica Pavlović , Hristina Jović i Dunja Pešić, učenice drugog razreda osnovne škole „Siniša Janić“ i Hristina Katlanović učenica prvog razreda osnovne škole „8.oktbar”.

U kategoriji od petog do osmog razreda takmičiće se Petra Dimanić, učenica sedmog razreda OŠ „Siniša Janić“ i Aleksa Đokić učenik osmog razreda ove škole. Anastasija Kocić učenica šestog razreda OŠ „8. Oktobar“ i Mila Mitić, učenica sedmog razreda ove škole, kao i Aleksandra Stojiljković, učenica sedmog razreda OŠ „ Braća Milenković“ iz Šišave.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda srednjih škola takmičiće se Petar Takić, učenik drugog razreda vlasotinačke Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

 

Objavljeno: 24.03.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca