Održano takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ – najboljima bicikle

Na opštinskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“, koje je proteklog vikenda održano u OŠ „Vuk Karadžić“ u Tegošnici, takmičili su se učenici sedam osnovnih škola sa teritorije opštine Vlasotince.

U grupi B, u kategoriji devojčica, najbolja je bila Petra Prokić, učenica OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi, a među dečacima u ovoj kategoriji prvo mesto je osvojio Nikola Krstić, učenik OŠ „8.oktobar“.

U grupi C, među devojčicama je najbolja bila Anastasija Petrović, učenica OŠ „Sveti Sava“ Gložane, a među dečacima Nikola Ilić, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ u Tegošnici.

Pobednici su dobili bicikle, koje tradicionalno obezbeđuje opština Vlasotince, a uručio im ih je predsednik Bratislav Petrović.

-Kada poznajemo i poštujemo pravila u saobraćaju, mi čuvamo i svoju i tuđu bezbednost. Danas su takva vremena, svi negde žurimo, ali u saobraćaju žurba može da nas košta života. Zato je važno da pravila ne samo poznajemo, nego i poštujemo i to je moja poruka vama danas – rekao je Petrović.

Direktor osnovne škole u Tegošnici Radovan Petrović podsetio je da je škola „Vuk Karadžić“ već deset godina domaćin opštinskog takmičenja u poznavanju saobraćaja. On je, otvarajući takmičenje, savetovao učesnicima da budu pažljivi prilikom rešavanja testova i precizni tokom vožnje.

-Neka takmičenje bude fer i korektno i neka najbolji pobedi – poželeo je Petrović, a učesnici ispoštovali.

 

Objavljeno: 11.04.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca