OFS Vlasotince – Turnir u malom fudbalu uoči Vidovdana

Popularnost malog fudbala u Vlasotincu je bila na vrhuncu u drugoj polovini prošlog veka. U letnjim mesecima organizovan je turnir koji je sem igrača, odnosno ekipa, privlačio i veliki broj poklonika ove vrste fudbala. Ekipe su formirane po raznim principima, po ulicama, krajevima grada, po selima ili društvima. Pored onih aktivnih fudbalera iz postojećih klubova, na terenu su se našli i oni kojima je mali fubal bio strast. Bilo je i dosta ekipa koje su dolazile iz drugih gradova pa je konkurencija iz godine u godinu jačala. Na terenima u to vreme bije bilo osvetljenja pa se igralo u popodnevnim satima ali vrućina nije smetala igračima, ali ni brojnoj publici, koja je direktno sa plaže dolazila na turnir. Dešavalo se, naročito u završnici, da se oko terena okupi i preko 2.000 ljudi. Vremenom za ova takmičenja je opadalo interesovanje pa se na kraju Turnir ugasio.

Dogovorom Fudbalskog i Sportskog saveta ova nekada uspešna manifestacija će biti obnovljena. Ovog leta će u organizaciji dva Saveza biti održan Turnir „Vlasotince 2022“. Turnir će početi 27. juna a takmičenje će se odvijati u dve kategorije, seniori i kadeti. Utakmice će se igrati na terenu za male sportove Školskog centra po futsal pravilima 4+1. Kotizacija je 6.000 dinara za seniore i 2.000 za kadete. Nagradni fond iznosi 275.000 dinara, Seniori 1. mesto 200.000, 2. mesto 50.000 i 3. mesto 15.000 dinara.

Prvaku u kategoriji kadeta pored pehara pripašće i 10.000 dinara. Prijavljivanje ekipa je do 25. juna u prostorijama Sportskog saveza kod Dalibora Momčilovića, sekretara Saveza.

 

Objavljeno: 19.06.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca