Ognjen Bidžić osvojio zlatnu medalju za Srbiju na međunarodnom turniru u Podgorici

Spuštena je zavesa na 17. međunarodni bokserski turnir “Trofej Podgorice”, na kome su pored domaćina Crne Gore nastupile reprezentacije Grčke, Hrvatske, Kipra, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Reprezentacija Srbije je na ovom turniru nastupila sa osam najboljih kadeta, među kojima su i dvojica iz Vlasotinca. Najsjajnije odličje za Srbiju upravo je osvojio Vlasotinčanin Ognjen Bidžić koji je u finalu turnira pobedio reprezentativca Hrvatske Vasilj Gabrijela. Drugi reprezentativac Srbije iz Vlasotinca Jovan Dimitrijević porežen je u polu finalu turnira od reprezentativca Grčke Maios Zervidis.

-Ponosni smo što je član našeg kluba osvojio zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije. S obzirom da je ovo bio pripremni turnir za predstojeće Evropsko prvenstvo, smatram da je Ognjen Bidžić ovom zlatnom medaljom overio vizu za put na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Bidžić je opravdao poverenje selektora reprezentacije g. Vasiljevića i pokazao da je u svojoj kategoriji trenutno najbolji na Balkanu, s obzirom da su na turniru uglavnom učestvovale reprezentacije sa Balkanskog poluostrva. Bidžić je na turniru pokazao zavidnu boksersku tehniku i izuzetnu srčanost, i ja sam siguran da njega očekuju još veći rezultati na međunarodnoj bokserskoj sceni, ukoliko nastavi vredno da trenirа. Za razliku od Bidžića koji je briljirao, Jovan Dimitrijević je podbacio na ovom turniru, imao je slabije nastupe, tako da će selektor reprezentacije odlučiti da li će Dimitrijević dobiti šansu za popravni na Evropskom prvenstvu koje se održava već u drugoj polovini avgusta ove godine u Sloveniji – rekao je Ivan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

 

Objavljeno: 01.08.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca