OKK Vlasotince – Košarkaši spremni za vrh istoka

Vlasotince ima dugu tradiciju u košarc,i skoro pola veka, od prve košarkaške sekcije pri DTV Partizan do današnjeg OKK Vlasotince. Klub je tokom ovog perioda menjao ime KK Partizan, KK Vlasotince ili ovo ime što danas nosi, bio je motor razvoja košarkaškog sporta u gradu na Vlasini. U njemu su ponikli mnogi košarkaši koji su sem vlasotinačkog pronosili slavu i drugih većih klubova. U njemu je kao igrač i trener karijeru počeo i Saša Grujić koji je kao učitelj mladih i starijih košarkaša ovde i u Rusiji dogurao do pomoćnika selektora reprezentacije Rusije. Klub je imao svojih perioda uspona i padova, igrao od „beton“ lige do Srpske.

Kao i predhodne, i ovoj sezoni, Vlasotinčani će se takmičiti u Drugoj srpskoj ligi i pokušati da se izbore za najviši plasman.

-Došlo je vreme da napadnemo sam vrh tabele i vratimo se u Prvu srpsku ligu jer po svim parametrima spadamo u red ozbiljnih favorita prvenstva. U tom smislu preduzeli smo sve nephodne aktivnosti da stvorimo uslove takmičarkom pogonu za uspešno takmičenje. Doveli smo nekoliko pojačanja, obezbedili neophodna sredstva i preduzeli sve druge mere da na kraju ispunimo cilj. Imamo obećenje iz lokalne samouprave da će nas finansijski pomoći u obimu koji je neophodan a tu je i par sponzora – kaže Milorad Popović predsednik kluba.

Vlasotinčaki košarkaši su već odigrali utakmicu prvog kola, u SRC Vlasina savladali su Aktavis akademiju iz Leskovca rezultatom 77:58. Trener Slavko Mladenović ima na raspolaganju preko 20 igrača i misli da će to biti dovoljno da se uspešno završi prvenstvo.

-Jači smo u odnosu na predhodnu godinu, doveli smo nekoliko kvalitetnih i iskusnih igrača koji će uz stare snage moći ne samo uspešno da pariraju rivalima nego budu bolji, jer cilj je biti na kraju najbolji. To neće biti ni najmanje, lako očekuje nas teška i naporna sezona ali mislim da smo dovoljno spremni da je uspešno završimo – ističe trener Mladenović.

Pored Vladimira Filipovića, Aleksandra Ilića, Marka Lepojevića i Nikole Carića, prvom timu su priključeni i pet mladih košarkaša iz kadetske selekcije.

Narednu utakmicu Vlasotinčani igraju u Vranju protiv ekipe Pantera a onda im u goste dolazi leskovački Hisar. Vlasotinački košarkaši računaju i na podršku sa tribina jer je za cilj koji su zacrtali neophodna je i pomoć navijača.

 

Objavljeno: 09.10.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic




  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca