Oktobar u znaku vlasotinačkih atletičara

Oktobar mesec je bio veoma aktivan što se tiče nastupa vlasotinackih atletičara. Najpre je 8.10. u Kraljevu održano prvenstvo Centralne Srbije za atletske škole. Naš klub, grad i svoje roditelje predstavljali su sledeći mladi atletičari:

Dunja Stojiljković – za atletske škole B nastupala je u dve discipline, u bacanju vorteksa osvojila je prvo mesto i naslov prvakinje centralne Srbije za ovu godinu, a zatim je u disciplini skok dalj osvojila 7. mesto ( od ukupno 30 takmičarki).

Salvador Milenković je takođe nastupao u dve discipline, trčanju na 50m i tu osvojio 7. mesto dok je u disciplini skok u dalj osvojio 8. mesto. Sve to u kategoriji atletskih škola B.

Pavle Živić je u trci na 120m atletskih škola B osvojio 3. mesto.

Neda Ilić je takođe u trci na 120m atletskih škola B osvojila 3. mesto na 50m ( od ukupno 35 takmičarki), dok je njena sestra Nađa na 120m osvojila 6. mesto u kategoriji atletskih škola B.

U istoj trci Katarina Đorđević je osvojila 10.mesto a Nađa Zdravković 11.mesto.

Za atletske škole A Danilo Petrović je u skoku u dalj osvojio 3. mesto dok je na 50m osvojio 4.mesto ( za 6 stotinki je izmakla medalja).

Nina Stanković je u istoj kategoriji na 120m osvojila 12.mesto.

U trci van konkurencije za mlađe pionire Kristina Milenković je na 60m osvojila 6. mesto uz novi lični rekord.


Ćuprija – Prvenstvo Centralne Srbije u hodanju na putu.

U četvrtak 12.10. u Ćupriji je održano prvenstvo Centralne Srbije u hodanju na putu. Kod mlađih pionirki na 1km dominaciju je potvrdila Una Gligorijević (inače pobednica jakog hodačkog mitinga u Slovačkoj) dok su Danka Ljubenović i Dunja Petković podelile 3.mesto (obe su ove godine osvojile medalje na državnom prvenstvu).

Kod juniora u trci na 2km pobedila je Anđela Đikić i ovom pobedom stekla samopouzdanje koje će joj biti potrebno za narednu sezonu koja je za nju jako bitna. U istoj trci Natalija Stojadinović osvojila je 3. mesto dok je kod juniora Dušan Todorović osvojio 1. mesto (takođe ove godine osvojio 2 medalje na državnom prvenstvu).

Istog dana u večernjem terminu u Ćupriji je održana ulična trka. U pionirskim trkama učestvovali su Kristina Milenković, Jovana Lepojević, Lola Đorić, Nikolina Đikić, Anđelina Andrejević, Bogdan Ilić i Aleksandra Ivković.Una Gligorijević

Kros RTS-a

U subotu 14.10. u sklopu serija kroseva RTS u Leskovcu naši takmičari nastupili su masovno u svim uzrasnim kategorijama. U izuzetno masovnom krosu gde su učešće uzeli svi najbolji trkači Srbije naši članovi nastupili su za svoje osnovne škole i pritom osvojili 6 medalja.

Prva mesta i pobede ostvarili su Salvador Milenković u trci na 500m za učenike 2. razreda osnovne škole, njegova sestra Kristina je pobedila u trci na 600m za učenice 6.razreda. Uroš Milovanović je za predškolski uzrast osvojio 2. mesto na 200m, Anđela Đikić je u trci srednjoškolki na 1000m osvojila 2. mesto dok je Aleksandra Ivković za učenice 8. razreda na 800m osvojila 2. mesto. Nina Stanković je za učenice 4. razreda na 400m osvojila 3.mesto.

Čak pet naših atletičara je osvojilo 4. mesto, jedno 5. mesto, dok je još 5 naših takmičara trke završilo među prvih 10 koji dobijaju diplome kao nagradu.

-U narednom periodu radićemo na opštoj pripremi za sledeću sezonu koja će biti puna izazova. Mnogo dece je počelo da trenira atletiku i to je dokaz da je atletika bazičan sport. O narednim nastupima promovisaćemo rezultate naših atletičara i aktivnosti kojima ćemo da se bavimo- rekao nam je Predrag Filipović, trener kluba iz Vlastinca i četvorostruki učesnik olimpijskih igara.


 

Objavljeno: 17.10.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca