OO SPO Vlasotince 33. put zaredom proslavio krsnu slavu – Vidovdan

OO SPO Vlasotince je večeras tradicionalno, kao i svih 32 puta pre toga, proslavio svoju krsnu slavu – Vidovdan, trideset treći put. Simbolika više nego očigledna. Ovaj broj je, prvenstveno, duboko usađen u uverenja hrišćanskih naroda, pošto je prema tvrdnjama Isus Hrist imao 33 godine kada je raspet na krst, veruje se 33. godine nove ere. Stranka je devedesetih godina od ondašnjeg režima bila razapinjana na krst ali je uspevala da uvek vaskrsne i bude jedina koja je uspela da ujedini sve one koji su bili protiv jednoumlja.

Vlasotinački OO SPO nastavlja tradiciju i ne posustaje u očuvanju tradicionalnih vrednosti kada je srpstvo u pitanju. Istovremeno obeleženo je i 33 godine od formiranja OO SPO Vlasotince.

Rezanje slavskog kolača obavio je otac Goran Dimitrijević a domaćin slave bioje Gradimir Jović. Domaćin naredne godine biće Goran Stojiljković Bebe, jedan od prekaljenih članova srpskog pokreta obnove u vlasotincu.


-Sa te osmatračnice Vidovdana, ponavljali smo i ponavljamo da Kosovo ne sme biti simbol smrti i poraza, koje slavimo i nastavljamo, nego simbol borbe za život i pobedu Srbije, zemaljske, a ne nebeske Srbije. Kosovo je tužbalica, ep, molitva, vera i nada – rekao je Vuk Drašković povodom Vidovdana.

U sedištu Srpskog pokreta obnove u Beogradu svečano je obeležena krsna slava. Funkcioneri SPO – Avro Osmajlić, predsednik Izvršnog odbora i Aleksandar Cvetković, direktor SPO – čestitali su članovima Stranke njihovu slavu, sa željom da se Vidovdan uvek obeležava u miru i blagostanju i da bude simbol srpskog pomirenja, napretka i sabornosti.


 

Objavljeno: 28.06.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca