Opet smena vlasti

Miroslav Ljubenović (37), diplomirani pravnik, predsednik OO Pokreta socijalista novi je predsednik opštine Vlasotince, odlučila je nova skupštinska većina koju čine odbornici SDS-a, Nove Srbije i deo odbornika SNS-a i SPS-a.

Njegov zamenik je lekar Slavoljub Mitov (SDS), a izabrani su i novi članovi Opštinskog veća.
– Mišljenje je da je vlast u Vlasotincu neozbiljna poslednje dve i po godine i da opštinska preduzeća loše rade. I svi koji tako misle su u pravu. Naša obaveza je da povećamo efikasnost lokalne samouprave u svakom pogledu i da uozbiljimo vlast – istakao je Ljubenović posle polaganja zakletve.

Na rad Zorana Todorovića, sada bivšeg predsednika opštine, niko od odbornika nije izneo primedbu.
„Potpuno sam miran jer sam radio po zakonu i sa saradnicima domaćinski rukovodio gradskim budžetom o čemu govori činjenica da smo sve obaveze na vreme izmirivali i na računu ostavljamo 27 miliona dinara“ rekao je Todorović.

Deo odbornika SNS i odbornici SPS-a tvrdili su da je smena nelegalna jer zahtev za smenu sadrži potpise 15 odbornika, odnosno trećine, koliko je neophodno za pokretanje smene, ali nije predat i overen na pisarnici najmanje 24 sata pre početka sednice, kako propisi nalažu. Ova grupa odbornika najavila je da će podneti tužbu Upravnom sudu zbog pomenutih neregularnosti, nepoštovanja skupštinskog poslovnika i Zakona o lokalnoj samoupravi.

– Ja sam jedini krivac što SNS u Vlasotincu nema više predsednika opštine jer nisam pristao na ucene odbornika koji su tražili beneficije. Ovo je za SNS odlična stvar, mi ćemo raskrstiti sa tim ko je za nas, a ko nije – rekao je šef odborničke grupe ove stranke Nenad Stojković, koji je ujedno i poverenik u vlasotinačkom SNS-u.

Ovo je, od izbora 2012. sedma promena skupštinske većine i treći predsednik na čelu vlasotinačke opštine.

 

Objavljeno: 29.11.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca