Drustvo » Orašje pobednik Seoskih sportskih igara

Orašje pobednik Seoskih sportskih igara

Vlasotince je jedna od 25 opština koja se je priključila projektu Sportskog saveza Srbije čiji je cilj da se vrate seoske sportske igre i popularišu sport, rekreacija i druženje.

22. maja ove godine, selo Ladovica, u vlasotinačkoj opštini, bilo je domaćin Seoskih sportskih igara. Pored domaćina, učestvovale su i ekipe iz Gložana, Orašja i Boljara.

Učesnike su pozdravili i predsednik Skupštine opštine Milan Jović, predstavnik za odnose sa javnošću Sportskog saveza Srbije Marina Jovičić i Slobodan Stanković u ime sela domaćina – Ladovice.

-Vlasotince je jedna od 25 opština koja se je priključila projektu Sportskog saveza Srbije čiji je cilj da se vrate seoske sportske igre i popularišu sport, rekreacija i druženje – rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Ristić.

Takmičari su se nadmetali u 10 disciplina: bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, navlačenje konopca, obaranje ruku, mali fudbal, odbojka, navlačenje štapa, šah, trčanje preko prirodnih prepreka i narodno rvanje. Svaka ekipa imala je 20 takmičara od kojih su pet bile žene.

-Potrudićemo se da seoske sportske igre postanu tradiocionalne u našem kraju jer sam, zaista, od učesnika čuo samo pozitivne komentare na ovu temu – rekao je većnik zadužen za obrazovanje i sport Aleksandar Jović.

Ekipa Orašja osvojila je prvo mesto, drugo je pripalo Ladovici, na trećem je Boljare, a četvrto mesto na Seoskim sportskim igrama u vlasotinačkoj opštini zauzela je ekipa Gložana. Pobednici idu na okružno takmičenje a prema novom konceptu seoskih sportskih igara, postojaće pobednik i na nacionalnom nivou, koji će na poklon dobiti izgradnju rukometnog terena.


Druženje, zabava, boravak u prirodi i fer nadmetanje obeležili su, posle mnogo godina, prve seoske sprotske igre u vlasotinačkoj opštini.


 

Objavljeno: 23.05.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca