Orašje pobednik Seoskih sportskih igara

Vlasotince je jedna od 25 opština koja se je priključila projektu Sportskog saveza Srbije čiji je cilj da se vrate seoske sportske igre i popularišu sport, rekreacija i druženje.

22. maja ove godine, selo Ladovica, u vlasotinačkoj opštini, bilo je domaćin Seoskih sportskih igara. Pored domaćina, učestvovale su i ekipe iz Gložana, Orašja i Boljara.

Učesnike su pozdravili i predsednik Skupštine opštine Milan Jović, predstavnik za odnose sa javnošću Sportskog saveza Srbije Marina Jovičić i Slobodan Stanković u ime sela domaćina – Ladovice.

-Vlasotince je jedna od 25 opština koja se je priključila projektu Sportskog saveza Srbije čiji je cilj da se vrate seoske sportske igre i popularišu sport, rekreacija i druženje – rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Ristić.

Takmičari su se nadmetali u 10 disciplina: bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, navlačenje konopca, obaranje ruku, mali fudbal, odbojka, navlačenje štapa, šah, trčanje preko prirodnih prepreka i narodno rvanje. Svaka ekipa imala je 20 takmičara od kojih su pet bile žene.

-Potrudićemo se da seoske sportske igre postanu tradiocionalne u našem kraju jer sam, zaista, od učesnika čuo samo pozitivne komentare na ovu temu – rekao je većnik zadužen za obrazovanje i sport Aleksandar Jović.

Ekipa Orašja osvojila je prvo mesto, drugo je pripalo Ladovici, na trećem je Boljare, a četvrto mesto na Seoskim sportskim igrama u vlasotinačkoj opštini zauzela je ekipa Gložana. Pobednici idu na okružno takmičenje a prema novom konceptu seoskih sportskih igara, postojaće pobednik i na nacionalnom nivou, koji će na poklon dobiti izgradnju rukometnog terena.


Druženje, zabava, boravak u prirodi i fer nadmetanje obeležili su, posle mnogo godina, prve seoske sprotske igre u vlasotinačkoj opštini.


 

Objavljeno: 23.05.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca