Osnovna škola „8. oktobar“ proslavila 45. godina od osnivanja

Osnovna škola „8. oktobar“ danas je proslavila 45. godina od osnivanja. Pored učenika i roditelja, svečanoj akademiji, koja je priređena povodom Dana škol,e prisustvovali su predsednik opštine Zoran Todorović, Vladica Kocić, pomoćnik predsednika opštine, Bratislav Petrović, predsednik Skupštine, direktori škola, ustanova , kao i predstavnici partnerske škole Petko Racev iz Pernika (Bugrarska).

– Naša škola kao i druge škole bila je suočena sa raznim izazovima, obrazovanje je svakako najveći izazov i mi ih uspešno prevazilazimo. Sve izazove prevazilazimo i postižemo uspehe sistemskim planiranjem, kreiranjem dobre atmosfere, stvaranjem što boljih uslova za naše učenike ali i za sve koji u školi rade. Mi svi ovde ulažemo u budućnost, mi ustvari stvaramo ljude, zato moramo uvek biti na visini ovog veoma značajnog zadatka – rekla je između ostalog Svetlana Kocić, direktorka ove škole.

Ovom prilikom nagrađeni su učenici čiji su radovi bili najbolji na literarnom i likovnom konkursu, raspisanom na temu Moja škola. Tri učenika iz razredne i tri iz predmetne nastave dobili su na poklon knjigu, odnosno školski pribor za likovno vaspitanje . Za postignute rezultate na republičkom takmičenju knjige kao poklon dobili su nastavnici i profesori škole.


Prigodan program koji su učenici pripremili za ovu priliku počeo je pesmom posvećenoj školi, kojom je hor pozdravio sve prisutne. Potom su se predstavili učenici recitatorske sekcije, francuskog i engleskog jezika, kao i folklorne sekcije. Burnim aplauzom prisutni su nagradili Teodoru Marković, učenicu sedmog razreda i učesnicu Pinkovih zvezdica.Ovo je bila prilika da svi prisutni vide i uživaju u izložbi koju su učenici priredili u holu škole povodom obeležavanja Dečje nedelje i Dana škole.


 

Objavljeno: 08.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca