Osnovna škola Siniša Janić iz Vlasotinca predstavila svoje „vanzemaljce“

Osnovna škola Siniša Janić, danas je priredila prijem za najbolje učenike koji su u predhodnoj školskoj godini postigli zapažene rezultate na republičkim takmicenjima iz raznih predmeta.

Njih sedmoro, od četvrtog do osmog razreda, osvojili su jedanaest plasmana iz devet oblasti. Ponos su škole, prvi u hemiji, drugi iz hemije, privi iz engleskog, prvi iz srpskog jezika i književnosti…

Žarko Ivković, jedini nosioc Svetosavskog prizanja koje dodeljuje resorno ministarsvo za postignute rezultate, jedan od 17 ovogodišnjih laureata ovog priznanja. Žarko je najbolji hemičar, osvojio je prvo mesto sa maksimalnim brojem bodova, drugi je iz fizike, prvi iz srpskog jezika i književnosti. Drugarstvo ga krasi, reči hvale za njega imaju i njegovi drugovi. Zbog uspeha koji je postigao Žarko Ivković proglašen je za đaka generacije.

Aleksandar Stojković, po nagradama i uspesima, odmah je iza Žarka. Aleksandar je učestvovao na šest republičkih takmičenja i školi je doneo treću nagradu iz biologije, drugu nagradu iz fizike.


Po rečima direkora skole Gorana Mitića, „oni su podstrek jedan drugom, imaju slične rezultate, ali za nijansu je bolji Žarko“, i dodao: „Naša škola se u Vlasotincu popularno naziva „gornja škola“ i ovom prilikom smo pokazali da to nije zbog geogafskog položaja već zbog položaja na listi po uspesima“.

Prvo mesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika osvojio je Dimitrije Pavlović, a učestvovao je i na takmicenju iz biologije.

Najmlađi učesnik koji je postigao dobre rezultate na republičkom takmičenju u šahu je Anđela Dinić, zbog čijih se uspeha školske vitrine neprestano dograđuju kako bi se smestili osvojeni pehari. Nađa Ranđelović, učenica šestog razreda, učestvovala je na takmičenju iz engleskog jezika. Julija Jovanović, učenica sedmog razreda učestvovala je na Književnoj olimpijadi a Anastasija Veljković učestvovala je na takmičenju iz engleskog jezika. Neki od njih, poput Žarka Ivkovića, i Aleksandra Stojkovića imali su više plasmana.

O svojim učenicima reči hvale imali su i nastavnici koji su im pomagali da se spremaju za takmičenja. Prijemu su prisustvovali i roditelji koji su bili ponosni na uspeh svoje dece.


 

Objavljeno: 10.06.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca