Otvorena izložba radova polaznika razvojno – kreativne radionice

U galeriji Kulturnog centra na Nešićevom keju sinoć je otvorena izložba likovnih radova polaznika razvojno-kreativne radionice Tima psihologa „Svetlost“. Na panoima je bilo izloženo 150 radova, koje su uradila 33 polaznika. To je njihova prva grupna izložba.

-Razvojno – kreativna radionica sa radom je počelau oktobru prošle godine i izloženi radovi nastali su u poslednjih šest meseci. Imamo izuzetno nadarenu i talentovanu decu, a u prilog tome govore nagrade na konkursima na kojima smo učestvovali. Srce mi je puno kada vidim koliko su deca srećna, a roditelji zadovoljni i ponosni – rekla je master klinički psiholog Meri Stojković.

Marina Marković, hraniteljica Anastasije Ismailović smatra ove aktivnosti veoma važnim za sazrevanje dece.

-Moja devojčica pohađa radionicu, od osnivanja. Iako je dete sa posebnim potrebama, prihvaćena je od ostale dece, igraju se i sarađuju. Sa radošću očekuje svako okupljanje. Tamo, kroz komunikaciju sa decom, uz razne likovne tehnike, razgovor, neprimetno sazreva i prevazilazi razvojne probleme- rekla je Marina.

Organizatori izložbe su Kulturni centar Vlasotince  i Tim psihologa „Svetlost“.

-Nadam se da će u budućnosti neko od talentovane dece, čiji su radovi izloženi, nastaviti da se bave slikarstvom, da će u ovoj a i u drugim galerijama imati i svoje samostalne izložbe – rekao je likovni urednik Kulturnog centra Bratislav Valčić.

Program su upotpunili i deca iz predškolske ustanove, kao i vokalni sastav „BUM 92“ – Marta Stanković – vokalni solista, Dragoljub Vučić – gitara i Andrija Đorđević – harmonika.

 

Objavljeno: 10.03.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca