Otvorena izložba „There’s a ship that sails by my window“ Aleksandra Radičevića

U petak, 2.2.2024. godine u galeriji „Kvaka 22“ u Beogradu, održana je izložba slika vlasotinačkog umetnika Aleksandra Radičevića pod nazivom „There’s a ship that sails by my window“.

-Publika je upoznala Aleksandra Radičevića kroz slike monumentalnih formata i razigranog kolorita koje sugestivnim nazivima usmeravaju posmatračev spektar asocijacija. Izložba „There’s a ship that sails by my window“ predstavlja umetnikov iskorak u digitalne medije i ambijentalne instalacije – rekao je Aleksandar Rakezić, likovni umetnik i likovni urednik u galeriji Kvaka 22.

„There is a ship that sails by my window“ je stih iz pesme Blue Light benda Mazzy Star.


Foto: Galina Mitrović

-Tokom razmišljanja o izložbi u galeriji Kvaka 22 na Jutjubu je naišla pesma Blue Light koja je povukla moje misli ka plavom ambijentu, prostoru izvan sna i jave u kome brod plovi pokraj mog prozora. Kao kopneno biće nasukano na padini vinograda, jedina mogućnost proživljavanja jednog takvog trenutka bila je da izgradim ambijent u kom video instalacije, intervencije u prostoru i pesma oslikavaju moj osećaj, a ja kao autor mogu publici pružiti delić tog osećaja – Kazao je Aleksandar Radičević, autor izložbe.

Izložba će trajati od 2. do 12. februara ove godine.Foto: Galina Mitrović

Aleksandar Radičević je vizuelni umetnik koji se pretežno bavi slikarstvom. Rođen 1992. u Leskovcu, Srbija. Završio je osnovne i master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2010-2015) a kasnije proveo godinu dana na Fakultetu likovnih umetnosti u Minhenu na odseku slikarstvo (2018-2019).

Izlagao na brojim grupnim i na četiri samostalne izložbe:
-„Zarez (iliti) Oroz“, KvART, Beograd, Srbija,
-„Specimeni / Soba ogleda – unutra je čudna zemlja“ – Prodajna galerija „Beograd“, Beograd, Srbija;
-“Britva, Pelin, Korablje” – Galerija kulturnog centra u Vlasotincu, Vlasotince, Srbija;
-Pukotine. Eho”, Kulturni centar Magacin, Beograd, Srbija)

Njegovo umetničko istraživanje vezano je za strukturu, idejnost i modalitete likovnih celina kao proizvoda potrebe za komunikacijom. Živi i radi u Beogradu.

 

Naslovna fotografija: Galina Mitrović


 

Objavljeno: 06.02.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca