Otvorena renovirana škola u Boljaru

Učenici, profesori i školsko osoblje u Boljaru krenuće sutra u novu školsku godinu, ali i u potpuno renoviranu školsku zgradu. Sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, urađeni su krovna konstrukcija, podovi, stolarija, fasada, centralno grejanje i sanitarni čvorovi.

– Naši učenici i profesori imaće neuporedivo bolje uslove nego do sada. Moram da naglasim da će im ove zime biti toplije jer je urađena nova kotlarnica. Nadam se da će takav ambijent i njima biti dodatni motiv za rad – rekao je direktor matične škole u Kruševici Dragoslav Svetozarević.

S obzirom na to da se u sklopu škole nalazi vrtić, opština Vlasotince uložila je sredstva u potpuno renoviranje prostorija predškolske ustanove „Milka Dimanić“ , što sa ulaganjem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u školsku zgradu čini investiciju od 11,3 miliona dinara.

– Obrazovanje je stub jednog drustva i svi moramo da se potrudimo da sto više ulazemo u unapredjenje sistema obrazova. Pored ovog velelepnog objekta renovirali smo i zgradu Tehničke škole, odnosno Gimnazije i zgradu Doma zdravlja. Sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjim radimo na novim projektima za našu opštinu – najavio je predsednik opštine Zoran Todorović.

Na otvaranju kome su prisustvovali brojni roditelji, meštani i predstavnici lokalne samouprave program su izveli osnovci i predškolci i pobrali gromke aplauze, nakon čega su svi prisutni obišli školsku zgradu.

Četvororazrednu školu u Boljaru trenutno pohađa 29 učenika, a pripremnu predškolsku grupu 12-oro dece. Inače, istorija škole „Karađorđe Petrović“ datira iz 1858.godine kada je ona osnovana na inicijativu ruskog konzula u Carigradu. Škola je bila manastirskog tipa, smeštena u konacima kruševičke crkve. Bila je stub kulture i pismenosti ovog kraja vlasotinačke opštine. Kasnije su formirana isturena odeljenja u okolnim selima.

 

Objavljeno: 31.08.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca