Otvorena Vlasotinačka letnja kreativna radionica

Juče je u Predškolskoj ustanovi „Milka Dimanić“ otvorena 9. Vlasotinačka letnja kreativna radionica. Pored vrtića iz Koceljeve, Odžaka, Vladimiraca, Lajkovca, Medveđe, Bojnika, Vranja, Kuršumlije, Prokuplja, Dimitrovgrada i Kragujevca, u radionicu su uključeni vrtići iz Bugarske,  „Radost“ iz  grada Elin Pelin i vrtić „Zdravec“ iz grada Ihtiman. Prvi put u radu učestvuje i privatni vrtić „Petar Pan“ iz Kragujevca.

Radionica će trajati do 30. juna i biće završena izložbom likovnih radova koji budu nastali tokom pet dana trajanja ove manifestacije.

Dobrodošlicu učesnicima iz Srbije i Bugarske poželela je Snežana Filipović, direktorka PU „Milka Dimanić“, koja je tom prilikom istakla da je pored podsticanje kreativnosti kod deca radionica važna i za upoznavanje dece, za njihovo međusobno druženje i igru. Biće to prilika i da vaspitači i direktori predškolskih ustanova razmene svoja iskustva u oblasti predškolskog vaspitno-obrazovnog rada.

– Ove godine tema radionice je prostor, oblikovanje prostornih površina i prostor kao likovni elemenat. Tražićemo način da likovnim elementima rešavamo prostor na slici, tretiraćemo površine i u kontekstu vajarstva. Bavićemo se umetničkim instalacijama i preobraženjem prostora za određenu namenu, za izlaganje.  Na radionicama ćemo se baviti i izradom kostima, izradom obuće, modnih detalja kao što su naočare, šeširi. Naše umeće će se videti i u tome kako ćemo  sve to na kraju izložiti – kaže Mira Dimitrijević, pedagog za likovnu kulturu koja će i ove godine voditi kreativnu radionicu.

Među temama dosadašnjih radionica, između ostalih, bila je linija, površina, boja, tekstura, ornamenti. Za sledeću godinu Mira Dimitrijević najavljuje potpuno novu temu. Možda će to biti perspektiva, saznajemo od organizatora. Reč je o veoma ozbiljnim temama kojima se bave odrasli, s tim što su one u ovom slučaju prilagođene predškolskom uzrastu.

 

Objavljeno: 27.06.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca