Padavine donele nove nevolje

Vlasotince, 1.12.2017.

Kiša koja od juče popodne neprestano pada i u vlasotinačkom kraju donela je brojne probleme kako u ravničarskom, tako i u brdsko-planisnkom delu opštine. Na opštinskom putu Vlasotince- Šišava – D.Lomnica – Sredor – Gunjetina – Komarica došlo je do prekida saobraćaja usled izlivanja reke Šišavice u Sredoru. U ovom mestu je oštećen i most koji je trenutno osposobljen za saobraćaj. Na ulazu u Vlasotince bilo je problema zbog površinskih voda, saobraćaj se je odvijao jednom trakom u kraćem vremenskom periodu, dok mašine nisu osposobile kanale da se voda vrati unutar njih.

-Na desetak lokacija u samom Vlasotincu došlo je do izlivanja i mešanja fekalne i kišne kanalizacije, a sva raspoloživa mehanizacija privatnih i javnih preduzeća je na terenu i radi na rašćićavanju nanosa. Najviše problema imaju žitelji dela grada kod autobuske stanice i prema Šišavi gde je se kanalizacija izlila u kuće – kaže načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Ivan Stanković.

-Problem je star 30 godina, postavljeni su mali profili kanalizacionih cevi, naselje se u međuvremenu širilo , a to je i najniži deo grada, tako da tu ima najviše problema prilikom ovakvih padavina. Njihovo rešavanje jeste jedan od prioriteta, ali ne mogu da preciziram kada će to biti – kaže komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Zoran Todorović.

Vlasina je nadošla i u samom Vlasotincu. Fabrike vode je isključena u prepodnevnim satima jer ne može da preradi vodu sa vodozahvata za upotrebu. Rešavanje ovog problema je počelo u oktobru kada su krenuli radovi na dovođenju reke Rastavnice do vodozahvata. Rok za njihov završetak je kraj godine, a sredstva u iznosu od blizu 39 miliona dinara obezbeđena su posredstvom Srbijavode.

Prema najavama meteorologa, kiša će bez prestanka padati i narednih dvadesetak sati.

 

Objavljeno: 01.12.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca