Paketi za najugroženije, stigao vodovodni materijal, obezbeđuje se prilaz do vodozahvata

Situacija u Vlasotincu je i dalje veoma ozbiljna jer se više od 20.000 stanovnika vodom snabdeva iz cisterni. Vodovodni materijal, koji je naručen i uplaćen istog dana kada je nastao problem na vodozahvatu, stigao je danas.

-Trenutno se obezbeđuje prilaz do vodozahvata, odnosno pokidanog dela cevovoda koji vodi do fabrike vode. Ne znamo na šta ćemo naići u samoj reci i pod zemljom kad krene zamena, zbog toga ne mogu da dam obećanje kada će voda stići u cevi. Kad se to bude desilo i kada Zavod za javno zdravlje odobri upotrebu vode za piće obavestićemo građane – kaže predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović.

Lokalna samouprava obezbedila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu i dezinfekciju za najugroženije.

-Reč je o 25 porodica u romskom naselju pored Vlasine. Ono je najviše ugroženo i još 10-ak porodica u gradu. Komisija za procenu štete na stambenim objektima je juče izvršila popis svih objekata i stvari. Angažovani su i radnici lokalne samouprave kojima je taj deo poslova u opisu radnog mesta, kako bismo ubrzali proces saniranja štete – kaže član Opštinskog veća Boban Petrović.


Porodica Saše Bakterovića ne boravi u svojoj kući već nekoliko dana.

-Od romskih porodica, njih četiri su izuzetno ugrožene. Ova pomoć mnogo znači jer sve što smo imali od hrane uništeno je. Hvala predsedniku, rekao je da napravimo spisak onih koji ne mogu da borave u svojim kućama i opština ih je smestila u hotel – kaže Bakterović.


 

Objavljeno: 14.01.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca