Pesnički čas – učiteljstvu u čast

Povodom tradicionalne manifestacije Pesnički čas – učiteljstvu u čast, koju organizuje Kulturni centar u Vlasotincu, predsednik opštine Zoran Todorović primio je pesnike Vlastu Cenića iz Doljevca, Violetu Jović iz Niša i Srđana Živkovića iz Prokuplja. Naglašavajući da ova manifestacija traje već 24 godine, Todorović je rekao da nas ovakvi skupovi opominju da imamo obavezu da podsećamo mlade da čitajući obogaćuju sebe, svoj rečnik, šire vidike i bolje razumeju svet oko sebe.

– Savremen tehnologije su učinile da se više čita u elektronskom obliku, ali pisana reč u papirnom obliku je nešto što je nezamenjivo . Zato treba popularisati čitanje knjiga i podržavati ovakve manifestacije – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Danas i sutra u okviru Pesničkog časa deca predškolske ustanove i osnovnih škola u Vlasotincu družiće se sa pesnicima, a večeras će u Zavičajnom muzeju biti održano književno veče. Pesnici će sutra u crkvi upaliti sveće za pokoj duše preminulim vlasotinačkim prosvetarima.

Pesnik Violeta Jović pohvalila je jedinstvenost manifestacije i negovanje pesničkog časa već 24 godine.

– Mislim da nigde u Srbiji nema manifestacije koja na ovaj način spaja učitelje, pesnike i decu – rekla je Jović.

Pesnički čas – učiteljstvu u čast počeo je kao šestomesečni pomen prerano preminuloj nastavnici srpskog jezika i književnosti Danici Gorunović Tasić, a prerasao je u tradicionalno godišnje druženje dece i pesnika.

 

Objavljeno: 17.11.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca