Pet ulica za tri meseca

U poslednja tri meseca u Vlasotincu se radi na izgradnji i rekonstrukciji pet ulica od kojih su dve završene danas – Dositeja Obradovića i Maksima Gorkog, a u Vlasinskoj, Metalskoj i ulici Đorđa Jovića radovi su u toku. Vrednost radova u ulici Dositeja Obradovića je 3,6 miliona, a u ulici Maksima Gorkog 1,8 miliona dinara.

– Asfaltiranje ove dve ulice u skladu je sa planom mesne zajednice Rosulja za ovu godinu. To je dokaz da savet mesne zajednice funkcioniše i da će i ubuduće raditi u korist građana – rekao je zamenik predsednika Saveta ove mesne zajednice Boban Petrović.

Vlasinska ulica, duga 876 m, jedna je od najfrekventnijih u ovom delu Vlasotinca i temeljno se rekonstruiše.

– Menja se kompletan kolovoz, trotoari, uradili smo zamenu vodovodne cevi sa svim priključcima, nastavljamo sa izgradnjom atmosferske kanalizacije kako bismo dobili infrastrukturu po svim standardima. Radiće se asfalt u dva sloja, a pored igrališta biće i parkiralište zbog sportskih događaja. Ukupna vrednost radova je 35 miliona dinara. Moram da naglasim da je vrednost radova po projektnoj dokumentaciji bila 53 miliona. Videli smo da ima nelogičnosti, pa smo projektovanu cenu za zamenu vodovodne cevi od 15 smanjili na 2 miliona, a atmosfersku od 6 na 3 miliona i uštedeli smo novac na količinama, tako da smo skoro 20 miliona smanjili iznos samo na jednoj ulici – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.


Posle 20 godina, radi se sada već čuvena ulica Đorđa Jovića.

– Najveći problem u ovoj ulici bili su imovinsko – pravni odnosi koje smo uspeli da rešimo. Izgradnja podrazumeva izradu vodovodne i kanalizacione mreže, a potom asfaltiranje. Polovinu radova vrednih 1,8 miliona dinara finansira Ministarstvo privrede. Ulica će biti duga 120, a široka 4m, biće jednosmerna i služiće građanima koji su se ovde doselili pre 30 ili 40 godina i koji nisu imali adekvatan prolaz – rekao je zamenik predsednika opštine Boško Stančić.Jedan od žitelja ove ulice, Miroslava Milenković, kaže da se ovde doselila 1974.godine.

– Napravili smo kuću i hteli smo da napravimo i garažu, ali je suprug otišao u opštinu i tad smo saznali da je ovde planirana ulica. Evo napokon je došlo vreme da se ulica pravi. Vrlo smo teško prolazili ovuda, ne možemo traktorom, ne možemo drva da spustimo, ali Hvala Bogu sad se radi – ispričala je Miroslava.Predstavnici lokalne samouprave obiši su danas i Metalsku ulicu u industrijskoj zoni, za čiju rekonstrukciju je polovinu sredstava takođe obezbedilo Ministartsvo privrede.

– Uskoro će biti raspisana javna nabavka za drugi sloj asfalta, ukupna vrednost do sada urađenih radova računajući i atmosfersku kanalizaciju i vodovodnu mrežu je oko 15,3 miliona, plus drugi sloj asfalta oko 2 miliona. Druga faza atmosferske kanalizacije je 13 miliona dinara . Mi smo dogovorili sa fabrikom Gruner, kada je kupila parcelu, da uradimo i ovu ulicu. Biće tu još fabrika i ulica – jedna od njih nije mogla da uđe u plan za ovu godinu zbog imovinsko-pravnih odnosa, ali će se raditi sledeće godine – rekao je prednik Zoran Todorović.Očekuje se da poslovi u Vlasinskoj, Metalskoj i ulici Đorđa Jovića budu završeni do kraja građevinske sezone. Ukupna vrednost radova u svih pet ulica iznosi nešto više od 70 miliona dinara.


 

Objavljeno: 06.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca