„Petoparac“ stigao u Vlasotince

Mali fudbal ili fudbal na petoparcu, odnosno futsal, ima mnogo poklonika u gradu na Vlasini. Turniri još od davnih šezdesetih godina prošlog veka bili su jedno od obeležja Vlasotinca. Mnogo je tadašnjih aktivnih igrača ali i onih koji će to naknadno postati prodefilovalo na toj reviji fudbalskih majstora na malim terenima. Ipak najviše je bilo onih koje bi danas označili kao rekreativce, koji su voleli fudbal ,naročito taj mali. Još uvek se pamte imena ekipa Rosulja , Amaro , Siti , Šnjur , Komenčarosi , Donjomalci … Prostori oko terena DTV „Partizan“ i školskog centra bili su tesni da prime sve poklonike ovog sporta.

Svesni popularnosti ove vrste fudbala grupa entuzijasta je osnovala klub koji od oktobra startuje u regionalnoj futsal ligi. Ideja za osnivanje kluba potekla je od Vladice Stanković preduzetnika zaljubljenika u fudbalski sport naročito u mali fudbal.

-Osećala se potreba da naš grad dobije jedan ovakav klub, poznajem mnoge ljude koji vole mali fudbal i sa njima sam se dogovorio da osnujemo klub. Takmičićemo se u Regionalnoj futsal ligi a prvenstvo bi trebalo da počne sredinom oktobra. Sistem takmičenja i raspored odigravanja utakmice biće poznat posle konferencije klubova. Ambicije ne vezujemo za ovu ligu, želja nam je da odemo stepenik više – kaže Stanković koji je i generalni sponzor kluba.

Po slovu Zakona klub je za sada registrovan kao sportsko udruženje, posle isteka godine dana od osnivanja, može da se kategorizuje kao klub malog fudbal KMF.

-Kao novo osnovana sportska organizacija nemamo pravo da konkurišemo za sredstva koja za sport opredeljuje lokalna samouprava ali dok ne steknemo to pravo finansijska sredstva i nabavka sportske opreme će dolaziti od sponzora i mislim da će biti dovoljna za pokrivanje troškova kluba. Kada uđemo na sportski budžet biće mnogo lakše pokriti sve rashode – ističe Boško Stančić, predsednik sportskog udruženja Rosulja.

Pripreme i odigravanje kontrolnih a kasnije i prvenstvenih utakmica biće organizovane u SRC Vlasina.

-Tim je već sastavljen s tim što postoji mogućnost da se priključe još neki igrači. Ima mnogo zainteresovanih fudbalera koji bi nam se priključili ali o tome ćemo odluku doneti u dogovoru sa trenerom. Za sada nemamo trenera ali smo na putu da ga angažujemo i taj problem će uskoro biti rešen kako bi na vreme i kvalitetno obavil pripreme – kaže Igor Kocić, sportski direktor, do skoro sudija na Superligi Srbije.

Od sredine oktobra ljubitelji fudbala moći će da uživaju i u mečevima fudbala na „petoparcu“ bodreći igrače Rosulje.

 

Objavljeno: 17.09.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca