Pivski festival u Ladovici

Od petka 28. do nedelje 30. jula u vlasotinačkom selu Ladovica održaće se 11. Pivski festival. Prvog dana ove autentične manifestacije na kojoj se neguje dobar pank i rok zvuk nastupiće zaječarski bend H.C.Z, zrenjaninski Drink or die, beogradski Scordisci i dva ladovička benda Middle finger i Hidrogen. Drugog dana, u subotu, nastupiće leskovačka grupa Muzika babine mladosti, beogradske grupe Direktori i Pogonbgd i ladovički Cepeni ćunci. Trećeg dana biće velika pank, rok i hip hop DJ žurka.

Od skromnih početaka do festivala koji predstavlja značajno ime u svetu alternativne muzuke kod nas, entuzijasti i organizatori Pivskog festivala prošli su dug put u prethodnih 11 godina. Ove godine su dobili značajniju podršku opštine na konkursu za projektno finansiranje udruženja gde je ovaj festival podržan sa 100.000 dinara.

Festival je počeo pre 11 godina kao želja mladih Ladovičana da pomognu svom Omladinskom fudbalskom klubu Progres, a od toga da učine nešto za seoski klub ne odustaju ni danas jer će treće večeri festivala, na DJ žurci biti kutija u kojoj će za određenu muzičku želju sa liste pank, rok i hip hop muzike svako moći da ostavi novčani prilog.

 

Objavljeno: 26.07.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca