Planinari trinesti put u pohodu na Morič

Trinaesti put, planinari su pohodili Morič, ali ne tradicionalno u martu, zbog korone, već u junu. Oko 150 planinara iz Trstenika, Niša, Aleksinca, Donjeg Dušnika, Sokobanje, Vranja, Preševa, Babušnice, Pirota, Dimitrovgrada, Bosilegrada, Lebana, Bornice, Leskovca i Vlasotinca krenulo je prema Moriču stazom dugom 12 km.

Preko Starog groblja, Brezovice i Samarnice do planinskog vrha koji se nalazi na 877 metara nadmorske visine, planinari su se spustili do planinarskog doma u mahali Kopilanci. Tamo su ih dočekali domaćini uz dobrodošlicu i uz gulaš i kupus.

Ovu srednje zahtevnu stazu prešli su i najstariji učesnik pohoda na Morič, Mirko Dimitrijević iz Vranja, koji ima 82 godine, trudnica Nikolina Dabić iz Sokobanje, kao i najmlađi planinari, osmogodišnji Ivan Marjanović i sedmogodišnji Tadija Todorović.

-Broj učesnika akcije kojom se penjemo na Morič iz godine u godinu se povećava. Sve nas okuplja ljubav prema prirodi i planinskim vrhovima, a dobre atmosfere ima na pretek – rekla je direktor Turističke organizacije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković.

 

Objavljeno: 21.06.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca