Planinarska akcija „Mart na Moriču“, održaće se ove godine po deveti put.

Još jedna sjajna manifestacija kao stvorena za turizam.

Posmatrajući živopisnu panoramu vlasotinačkog područja, čovek ne može a da ne razmišlja o nastanku ovog dramatičnog pejzaža i uticaju moćnih prirodnih sila, koje su učestvovale u njegovom formiranju. Posebno obeležje svojim bistrim, zelenoplavim tonovima daju mu planinske rečice i potoci, jer su neizbežni u svoj svojoj upečatljivosti, miru i lepoti koji unose u prostor kojim dominiraju brda, kanjoni, livade i pašnjaci. Privlačni su i značajni onako i onoliko, koliko je čista voda u njima, jer reke i potoci, kao i ljudi, imaju svoje lice i sudbinu.

Kako zamišljate aktivan odmor? Peli biste se na planinske vrhove? Kupali u rekama, ili sve to zajedno? Šetali kroz šumu i mesta gde bi vam jedino društvo bile ptice? Da li nekad želite da slušate tišinu i čujete svoje unutrašnje biće? Dopadaju vam se tradicionalna mesta gde ova civilizacija kasni? Volite ukuse prave domaće kuhinje? Mesto sa bogatom istorijom i kulturom, koje daje mnoge mogućnosti? Vodimo vas upravo na takvo mesto gde svaki dan ima novi izazov!

Turistička organizacija u saradnji sa Planinarskim društvom „Morič“ organizuje doček, pešačenje i ručak za oko 600 planinara iz cele  Srbije i regiona. Taj broj se iz godine u godinu povećava, te ova akcija ima tendenciju da preraste u republičku akciju, pod uslovom da se obezbede smeštajni kapaciteti. Pored pešačenja  za zainteresovane planinare Turistička organizacija organizuje i obilazak grada i kulturno istorijskih spomenika.

Bilo bi neophodno, zbog konstantne saradnje PD Morič i Turističke organizacije u raznim događajima na kojima članovi društva-planinari uvek pruže pomoć, a i zbog obilja staza i planinskih terena platiti polaganje za licenciranog vodiča. Polaganjem ove licence, planinarski vodič bi bio na raspolaganju Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince za sprovođenje turista zainteresovanih za planinarenje bez posebne naknade.

 

Tekst je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

 

Objavljeno: 01.08.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca