Plivanje za Časni krst i litije 19. januara – Satnica manifestacije

Plivanje za bogojavnjenski krst ove godine u Vlasini biće obogaćeno novinama. Svi koji žele da plivaju za Časni krst najpre će 19. januara prisustvovati liturgiji u vlasotinačkoj crkvi Silaska Svetog Duha na apostole, a potom posluženju u parohijskom domu, gde će lekari Doma zdravlja obaviti i obavezan zdravstveni pregled učesnika plivanja.

Sveštenstvo, građani i učesnici plivanja, okupljeni u litiji, krenuće u 11.00 sati iz crkvene porte do gradskog jezera, gde će se u 12 sati plivati za krst. Plivanje će i ove godine blagosloviti vladika niški Arsenije.

-Ove novine u programu inicirao je vladika Arsenije, a mi smo ih sa radošću prihvatili – kažu u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave putem broja telefona 0668058960. Na sam dan plivanja potrebno je da kod sebe imaju ličnu kartu ili pasoš, a ako je reč o maloletnim učesnicima potrebno je da sa njima bude jedan od roditelja.

I ove godine održaće se Pihtijada, kao prateća manifestacija bogojavljenskog plivanja. Zainteresovani učesnici treba da donesu svoje pihtije 19. januara do 10.30 časova, na prostor kod kupališta.

Organizatori bogojavljenskog plivanja u Vlasotincu su Turističkaorganizacija i Udruženje poštovalaca Svete gore, uz podršku eparhijeniške, crkvene opštine Vlasotince, preduzeća i ustanova. Pokroviteljmanifestacije je Opština Vlasotince.

PROGRAM PLIVANJA ZA ČASNI KRST U VLASINI NA BOGOJAVLJENJE

07.30 – 09.00 liturgija u crkvi Silaska Svetog Duha
09.00 – 11.00 zdravstveni pregled učesnika i posluženje – parohijski dom
11.00 – polazak litije iz crkvene porte
11.00 – Pihtijada – gradsko jezero
12.00 – plivanje za Časni krst – gradsko jezero

 

Objavljeno: 12.01.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca