Plivanje za krst na Bogojavljenje u sredu 19. januara u 12 sati

U sredu 19. januara u 12 sati, na Bogojavljenje, plivaće se za Časni krst na jezeru kod brane u Vlasotincu. Prijava plivača biće na sam dan manifestacije, od 9.30 do 11.15, u prostorijama šahovskog kluba u SRC Vlasina.

Potencijalni učesnici moraju da poseduju ličnu kartu ako su punoletni, a ukoliko nisu, mora sa njima da dođe jedan od roditelja i potpiše saglasnost. Takođe, obavezna je kovid propusnica.

Prateća manifestacija bogojavljenskog plivanja je i ove godine Pihtijada. Prijava domaćica i domaćina za učešće je od 10 do 10.30 časova na sam dan manifestacije, a u 10.30 počinje degustacija pihtija i ocenjivanje žirija.

Skupu će prisustvovati i plivače će blagosiljati episkop niški Arsenije. I ove godine obezbeđene su nagrade za pobednika plivanja za Časni krst, kao i za najmlađeg i najstarijeg učesnika. Nagrade sleduju i domaćinima ili domaćicama koje spreme najbolje pihtije.

Ove godine plivanje u Vlasini na Bogojavljenje organizuje se 15.put, na inicijativu Udruženja poštovalaca Svete Gore Atonske, u organizaciji Turističke organizacije i pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince.

Logističku podršku manifestaciji pružaju SRC Vlasina i Kulturni centar.

 

Objavljeno: 17.01.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca